"Balkanlar Türk Yurdudur"

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Günşen, "Biz, 1912 yılında en az Türkistan kadar en az Anadolu kadar bizim olan bir ata yurdunu, vatanımızı kaybettik" dedi.

GÜNDEM 10.12.2017 22:47:00 0
"Balkanlar Türk Yurdudur"

Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü tarafından organize edilen "Balkanlarda Türkler ve Türk Kültürü" konulu panel gerçekleştirildi. Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Günşen, Balkanların Anadolu ve Türkistan kadar Türkoloji’nin konusu ve Türk yurdu olduğunu ifade ederek, Türk kültür ve medeniyetinin coğrafyası olduğuna dair önemli açıklamalarda bulundu.

 

"BALKAN ADI TÜRKÇE'DİR"

 

Günşen, "Balkanlar Türk yurdudur. Biz 1912 yılında en az Türkistan kadar en az Anadolu kadar bizim olan bir ata yurdunu, vatanımızı kaybettik. Balkanların adı Türkçedir. Balkan coğrafyasına Güney Doğu Avrupa diyenlere itibar etmeyiniz. Amaçları vardır. Bu, Balkan adını unutturmak adına yapılan sinsice bir davranıştır. Balkan adı Türkçe'dir. Bulgarca, Macarca, Rumence, Sırpça, Türkçe, Arnavutça ve Yunanca dillerinin fonetiği içerisinde aynı şekilde telaffuz edilmektedir" dedi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN