Kapaklı'ya Termik Santral 
İçin ÇED Süreci Başladı



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kapaklı'nın Pınarça Mahallesi'nde yapılması planlanan termik santral projesi için kendilerine sunulan ÇED Başvuru Dosyası'nı uygun bulduğunu açıkladÄ?

GÜNDEM 4.12.2017 22:22:00 0
Kapaklı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, 1 Aralık 2017 tarihinde yaptığı açıklamayla Kapaklı'nın Pınarça ilçesinde yapılması planlanan kömürlü termik santral projesiyle ilgili olarak kendilerine sunulan ÇED Başvuru Dosyası'nın, Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 8. maddesi doğrultusunda incelenip uygun bulunduğunu ve projeye ilişkin ÇED Sürecinin başladığını bildirdi. 



 

GÖRÜŞ, SORU VE ÖNERİLER İSTENİYOR


 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü söz konusu açıklamasında ayrıca Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgilerin ve projeye ilişkin görüş, soru ve önerilerin İstanbul Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilebileceğini ifade etti. 



 

BÖLGE HALKI, 'ÖLÜM BACALARI'NA KARŞI! 


 

Termik santrale karşı olan bölge halkı, Trakya'ya termik santral yaptırmamakta çok karalı. Yer altı su kaynaklarından çevre ve kirliliğine kadar tüm olumsuzlukları bölgeye yaşatacağını iddia ettikleri termik santrallerini 'ölüm bacaları' şeklinde tanımlayan bölge halkı, son olarak 19 Kasım 2017 tarihinde Kapaklı ve Çerkezköy arasında bulunan Pınarça'da yapılması planlanan termik santrale karşı tepki mitingi düzenlemişti.

 



"TRAKYA'YI KARARTAMAZSINIZ!"


 

Yoğun katılımın olduğu mitingde kömüre dayalı termik santrallerin gKelişmiş ülkelerde kapatıldığına dikkat çekilerek, milyonlarca ağaç katledilerek Pınarça'ya yapılacak termik santralle birlikte 10 km'lik yeşil alanın tahrip edileceği, bölgenin ve Trakya'nın havasının değişeceği, tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geleceği, yer altı su kaynaklarının azalacağı, iklim değişikliği yaşanacağı, kanser vakalarında ve hastalıklarda artış olacağı uyarılarında bulunulmuştu.