Duygu dolu anlar yaşandı

Çerkezköy'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencilerinin sergilediği oyunlar, okudukl

GÜNDEM 4.12.2017 22:19:00 0
Duygu dolu anlar yaşandı

Okul öğrencilerinden Down Sendromu hastası Ömer Eren Ulucak’ın annesi Neziha Ulucak yaptığı konuşmayla duygu dolu anlar yaşattı. 
 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Çerkezköy Kaymakamlığı ile Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi tarafından Halk Eğitim Merkezi salonunda kutlama programı düzenlendi. Programa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy Merkez Komutanı Binbaşı Tufan Yıldız, çeşitli bürokratlar, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.  
 

“ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPIYORUZ”

 

Burada bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Hizmetlerimizi hiçbir ayrım gözetmeden, sosyal belediyeciliği esas alarak yapmaya çalışıyoruz. Türkiye gibi nüfusunun yüzde 13'ünü engellilerin oluşturduğu bir ülkede yerel yönetim olarak, engelli kardeşlerimiz için hayatı kolaylaştırmak adına elimizden ne geliyorsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz" dedi.
 

“SEFERBERLİK RUHUYLA HAREKET EDİLMELİ”

 

Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Mustafa Sevinç de, “Engelli bireylerimiz ile ilgili her meselenin kamu ve özel sektör kuruluşlarımızın, belediyelerimizin, sivil toplum örgütlerimizin, üniversitelerimizin, iş adamlarımızın, hayırseverlerimizin en öncelikli meselesi olması gerekiyor. Onların sorunları, mücadeleleri, sevinçleri, mutlulukları hepimizin önceliği olmalıdır. Engelli kardeşlerimizin yaşadıkları sorunların çözümü için toplum kesimlerinin adete bir seferberlik ruhuyla hareket etmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
 

 

ANLAMI BÜYÜK HEDİYE

 

Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğretmenleri ve öğrencileri işbirliğiyle hazırlanan kamu spotu davetlilere izletildi. Programda 3.kademe öğrencilerinin hazırlamış olduğu ‘erik dalı’ oyunu ve birinci kademe öğrencilerinin ‘Tavşanlar rondu’ büyük beğeni ile izlendi. Müjgân-Serkan Karagöz Anaokulu öğrencilerinin 4-A sınıfı öğrencisi Emir Körel için aldıkları akülü sandalye, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban tarafından engelli öğrenciye takdim edildi.Okul öğrencilerinden Ömer Buğra Başoğlu yazmış olduğu ‘Ben Miyim Engelli’ şiirini okudu. Öğrenci velilerinden Ömer Eren Ulucak’ın annesi Neziha Ulucak oğlunun ve kendisinin yaşamlarını anlattığı konuşma duygu dolu anlar yaşattı. Program 3’üncü kademe öğrencilerinin hazırlamış olduğu Balkan dansları gösterisinin ardından sona erdi.

 

Haber / Hüsnü SARIGÜL