Zarrab Davasının Türkiye'ye Maliyeti Çok Ağır Olacak!

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, ABD'de görülen Reza Zarrab davasından Türk bankalarının etkileneceğini ve Türkiye'nin milyon dolarlık fatura ödeyebileceğini söyledi.

SİYASET 28.11.2017 18:21:00 0
Zarrab Davasının Türkiye

Halk TV'de yayınlanan Güne Başlarken programına konuk olan CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, ABD'de görülen Reza Zarrab davasında tek sanık olarak Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın kaldığını ve davanın da Atilla davasına dönüştüğünü belirterek, "Kara para aklamak, ABD ambargosunun etrafından dolanmak ve rüşvet ayağı olan davada bu güne kadar Reza Zarrab suçlanıyordu. Ama şimdi ortada sanık olarak bir tek Mehmet Hakan Atilla kaldı. Atilla, Halkbankası eski Genel Müdür Yardımcısıdır ve sonuç itibariyle de suçlanan Halkbankası'dır. Suçlama ise, bu tür operasyonlara bir devlet bankasının yardımcı olmasıdır" dedi.



"BÜYÜK PARA CEZASI GELEBİLİR"


Bu tür operasyonları yapan bankaların geçmişte ABD tarafından büyük para cezasıyla cezalandırıldığını belirten Öztrak, "ABD bankalarını kullanmak suretiyle ABD ambargosunu delmek ya da ABD bankalarını yanıltarak, aldatarak ambargoyu delmekle suçlanan bu bankalar büyük para cezalarıyla karşı karşıya kaldılar. Kaldı ki Reza Zarrab davasının kara para aklama boyutu da var. Türk bankacılık sisteminin belli unsurlarının bu tür operasyonlar içine girmesi son derece sakıncalıdır. Bu iddialar ispat edilirse ödenecek para cezaları çok yüksek olacaktır. Dolayısıyla Halkbank'ın esnafa vermesi gereken kredileri, bir zamanlar yapılan hatanın bedeli olarak ceza şeklinde ABD'ye gidecektir. En önemlisi ise Türk bankaları usulsüz işlem yapma şaibesi altında kalacaktır" diye konuştu.



Haber / Şaban KARDEŞ