İntörn Mühendislik Programı'nda Protokol İmzalandı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü lisans eğitiminde niteliği daha da arttırmak üzere yeni bir model olan intörn mühendislik programını, 2017-2018 eğitim-Ã?

EĞİTİM 28.11.2017 18:18:00 0
İntörn Mühendislik Programı

Bu kapsamda hazırlanan protokoller, gıda sektörünün 20’yi aşkın önde gelen ulusal ve uluslararası gıda firması ile anlaşma sağlanarak Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi adına Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek tarafından imzalandı. İmza törenine Üniversite Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci, Ziraat Fakültesi İntörn Mühendislik Koordinatörü Prof. Dr. Murat Taşan ve İntörn Mühendislik Eğitimi Danışman Üyesi Doç. Dr. Ümit Geçgel katıldı.

 

‘ÖĞRENCİLERİ MESLEK HAYATINA HAZIRLAYAN EN SON AŞAMA’

İntörn mühendislik programı, mezun durumdaki başarılı öğrencilerin mesleki farkındalıklarını ve yeterliliklerini önemli oranda arttırarak Gıda Mühendisliği alanında eğitime yeni bir yaklaşım getiriyor. Programda, Gıda Mühendisliği bölümündeki eğitimini başarı ile yürüten öğrencilerin sektörde uygulamalı deneyim kazanmaları, istenilen niteliklere sahip olarak mezun olmaları ve Gıda Sektöründe yer alan kuruluşları yakından tanımaları amaçlandığı kaydedildi. İntörn mühendislik programı uygulaması staj uygulaması olmayıp, bu uygulamanın çok ötesinde mezun aşamasına gelmiş öğrencileri meslek hayatına hazırlayan en son aşama olarak tanımlanıyor. İntörn mühendis, en son öğretim dönemini gıda sektöründeki bir kuruluşta uygulamalı olarak geçirecek adaydır.

 

‘İLERİKİ SÜREÇLER İÇİN İNSAN KAYNAĞI OLUŞTURABİLECEKTİR’

İntörn mühendislik programı Namık Kemal Üniversitesi akademik takviminde yer alan tarihler arasında (5 Şubat 2018-25 Mayıs 2018) kesintisiz olarak 16 hafta süre ile uygulanacak olup, üniversite-sanayi işbirliğinin gelişmesine ve daha nitelikli Gıda Mühendislerinin yetiştirilmesine önemli katkılar sağlayacağı beklenmektedir. Bu programla ayrıca, gıda sektöründeki firmalar gelecekte çalıştırmayı düşündüğü adaylar için izleme ve değerlendirme fırsatı bulabilecek ve ileriki süreçler için insan kaynağı oluşturabilecektir.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ