'Ayla' İle Coşan Beyazperdeye 5 Yeni Film Daha Eklendi

Türkiye'nin Oscar Adayı Ayla filmi beyazperde de yükselişini sürdürürken, seanslara bu hafta 5 yeni film daha ekleniyor.

KÜLTÜR SANAT 23.11.2017 19:00:00 0

Aksiyon, komedi, macera türünde birçok yerli ve yabancı yapımlar arasında seçim yapmakta zorlanacak sinemaseverler için her hafta olduğu gibi bu hafta da vizyon filmlerini derledik. İşte bu haftanın vizyon filmleri…

Kardeşim Benim 2

İlk filmi büyük sükse yapan ve 2 milyon seyirci tarafından izlenen Kardeşim Benim isimli yerli komedi filminin ikincisi bu hafta sinemaseverlerle buluşuyor. Usta oyuncu Burak Özçivit ile yakışıklı şarkıcı Murat Boz’u bir araya getiren yapımda, iki kardeş maceradan maceraya koşacak. Kuşkusuz sinemaseverler tarafından da ilk tercih edilecek film olan Kardeşim Benim 2, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde vizyona giriyor.

Özet: İki ünlü kardeş olan Hakan ve Ozan'ın arkadaşları Tato ölmüştür. İki gün sonra Hakan'ın düğünü vardır fakat arkadaşlarına son vazifelerini yerine getirmek için köye gitmişlerdir. Hakan, Rize’nin önde gelen çay tüccarlarından Muzaffer’in kızı olan Didem’le evlenecektir. Muzaffer, Hakan’ın ünlü bir şarkıcı olması yüzünden bu evliliğe tepkilidir. Bir yandan Didem’i sıkıştırırken diğer yandan da Hakan’ın ensesindedir. Cenaze de olsa bizimkiler için çarşı pazar yine karışır. Kendilerini Ege’den İç Anadolu’ya, yetmezmiş gibi sınır ötesine, sürprizlerle dolu yolculuk sonunda da Karadeniz’de bulurlar. Üstelik yanlarında abilerinden ve nişanlısından kaçan bir Leyla, öldü sandıkları Tato, zamansız bir aşk, yetişmeleri gereken bir düğün gibi dertlerle...

Türü: Komedi

Süre: Belirtilmedi

Lisan: Türkçe

Format: 2D

 

 

 

Buğday

Çektiği filmlerle ödüle doymayan Semih Kaplanoğlu muhteşem bir yapımla daha sinemaseverlerin karşısına çıkıyor. En son 2010 yılında çektiği Bal filmi ile birçok dalda ödül alan Semih Kaplanoğlu yeni filmi Buğday ile 7 senelik aradan sonra beyazperdeye yeniden dönüyor. Siyah Beyaz formatta çekilen filmle izleyiciyi şaşırtmayı amaçlayan Kaplanoğlu’nun yeni filmi, Buğday bu hafta vizyona giren yerli yapımlardan.

Özet: Yakın bir gelecekte dünyada beklenmedik bir iklim değişikliği yaşanınca büyük bir kıtlık baş göstermiştir. Manyetik kalkanlarla korunan şehirlerde ayrıcalıklı zenginler yaşarken, zor durumdaki göçmen halk, buralara kabul edilmek için Ölü Topraklar adı verilen kurak bölgelerde, kamplarda açlık ve salgın hastalıklarla mücadele etmeye başlamıştır. Böyle bir ortamda şehirdeki rahat hayatını terkeden Cemil'le (Ermin Bravo), tohum genetiği uzmanı Profesör Erol Erin (Jean-Marc Barr) Ölü Topraklar'da karşılaşırlar.

Türü: Dram

Süre: 128 Dakika

Lisan: Türkçe Altyazılı

Format: 2D

 

 

Ayı Paddington 2

Başarılı oyuncu Hugh Grant’ın seslendirmesini yaptığı Ayı Paddington filminin 2. Serisi bu hafta vizyona giren tek animasyon filmi olarak göze çarpıyor.

Özet: Artık Brown ailesi ile yaşamakta olan Paddington yerel halkın da sevilen ve popüler bir üyesi olmuştur. Teyzesi Lucy'nin 100. doğum günü için mükemmel hediyeyi almak adına bir dizi garip iş bulup çalışmaktadır. Nihayet hediyeyi almayı başarır, ancak hediye bir anda çalınır. Orijinal seslendirme kadrosunda Brendan Gleeson, Hugh Grant, Ben Whishaw, Julie Walters, Jim Broadbent, Peter Capaldi ve Sally Hawkins gibi isimleri barındıran yapımın yönetmen koltuğunda Paul King oturuyor.

Türü: Animasyon, Aile, Komedi

Süre: 103 Dakika

Lisan: Türkçe Dublaj

Format: 2D

 

 

Mucize

Bu haftanın öne çıkan yabancı yapımlarından biri Owen Wilson’un başrolünü başarılı oyuncu Julia Roberts’la paylaştığı Mucize filmi. R. J. Palacio'nun aynı adlı romanından uyarlanan filmde sinemaseverler duygu dolu anlar yaşayacak.

Özet: Auggie Pullman (Jacob Tremblay) 5. sınıfa geçmek üzere olan bir çocuktur. Ancak doğuştan gelen yüzündeki kalıcı deformasyon geçirdiği onlarca ameliyata rağmen düzelmemiştir. O yaşına dek hiç okula gitmemiş, evde ailesi tarafından eğitim almış ve dışarıyla ilişkisi, hep bir kask aracılığıyla olmuştur. Sıradan bir okul olan Beecher'a başladığı günden itibaren bazılarının alay konusu olsa da aslında çoğu kişiden bir farkı olmadığını gösterecek, dış görünüşün ne kadar önemsiz olabileceğini kanıtlayacaktır. Mucize filmi, 2012'de R. J. Palacio'nun yazdığı aynı adlı romandan uyarlandı.

Türü: Dram

Süre: 113 Dakika

Lisan: Türkçe Dublaj/Altyazı

Format: 2D

 

 

Morg

Bu haftanın tek korku filmi yerli bir yapım olan Morg filmi. Uzun zamandır korku filmi izleyemeyen sinemaseverler Morg ile korkuyu yeniden yaşayacak.

Özet: Zehra uğradığı tecavüz sonucu hamile kalmış genç bir kadındır. Durumu babasından saklamaya çalışsa da son derece sert bir adam olan Emin, olayı öğrenince önce karısını, sonra da kızı Zehra'yı öldürür. Ancak Zehra'nın ruhu intikamını almaya kararlıdır, önce bir psikiyatr olan Banu'yu etkileyerek tecavüzcülerini öldürtecek, sonra da onların cesetlerini Emin'e musallat edecektir.

Türü: Gerilim, Korku

Süre: Belirtilmedi

Lisan: Türkçe

Format: 2D

Haber: Hüseyin GÖKÇELİ