Kızılpınar'dan Dualarla Uğurlandılar

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen Umre Organizasyonu'nda Çerkezköy'de 38 Kişi dün Kızılpınar Merkez Camii önünden dualarla uğurlandı.

GÜNDEM 23.11.2017 18:45:00 0
Kızılpınar

Kızılpınar Merkez Camiinde dün gerçekleşen umreci uğurlama programı sabah 08.30 itibari ile başlarken, program İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı’nın konuşması ile devam etti.

‘’İNŞALLAH HERKESE NASİP OLUR’’

Çerkezköy İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı uğurlama töreninde yapmış olduğu konuşmasında; Değerli kardeşlerim, Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere’ye ziyaret edip kendimizi tamir etmek üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Umre’nin anlamında Amen’i imar, mimar kelimeleri yatar. Bir kişinin kendi maneviyatını imar etmesidir umre. Tamir etmesidir. Yani tüm Müslümanlara yaptığı davranışlarla örnek olan Hz. Muhammed Mustafa S.A.V’i ziyaret edip, onun gibi yaşamaya çalışmak. Rabbim umremizi mübarek eylesin. Umre senenin Kurban ve Ramazan Bayramı’nda hariç her gün yapılıyor. 1 yıl süre içerisinde her zaman gidebiliriz. Umre’nin kendimize, ailemize faydası olur. Hatta şu umreye giderken merasime katılmak bile herkese faydası olur. Çünkü burada yeni seneye ben de umreye gideyim, hacca gideyim diye niyet edebilirsin. Umre uğurlamasına gelen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah seneye de sizi umreye hacca uğurlamak nasip olur’’ diye konuştu. İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı’nın konuşmasının ardından duaya geçildi. Dualar edildikten sonra 38 Çerkezköylü vatandaş Kızılpınar Merkez Camii imamı Ahmet Baksı’nın rehberliğinde yola çıktılar. Dün yola çıkan umreciler, 17 Aralık gecesinde Çerkezköy’de olacak.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ