520 Gün İçerisinde Tamamlanması Hedefleniyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy'de yapımına başlanan ve geçtiğimiz haftalarda görkemli bir açılışla temeli atılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda çalışma

GÜNDEM 23.11.2017 18:41:00 0
520 Gün İçerisinde Tamamlanması Hedefleniyor

2 YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköylülere kazandırılmak üzere yapımına başlanan ve geçtiğimiz haftalarda görkemli bir açılışla temeli atılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu toplam 500 seyirci kapasiteli olacak. Hafriyat çalışmalarının tamamlandığı yüzme havuzunun 520 gün içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

 

25 METRE UZUNLUĞUNDA VE 16 METRE GENİŞLİĞİNDE OLACAK

 

Yarı Olimpik Yüzme Havuzu hakkında yapılan bilgilendirilmede; Havuzun 25 metre uzunluğunda ve 16 metre genişliğinde olacağı belirtildi. Bodrum kat, zemin kat, 1. kat ve asma kattan oluşacak olan yüzme havuzu bodrum katı 2 bin 100, zemin kat 2 bin 10, 1. kat 884 ve asma kat da 159 olmak üzere toplam 5 bin 150 metrekare kapalı alana sahip olacak. Bodrum katında spor salonu, sauna, masaj salonu, dinlenme salonları ve bunlara hizmet eden soyunma odaları, sığınak ve teknik hacimler bulunacak. Zemin katta yüzme havuzu ve soyunma odaları ile idari odalar ve tribünler; 1. katta seyirci lobisi ve tribünler; asma katta da oyun salonu yer alacak.

 

ÇERKEZKÖYLÜLERİN YÜZME HASRETİ SONA ERECEK

 

Görkemli bir açılışla Çerkezköy’de temeli atılan havuzla birlikte Çerkezköylülerin yüzme hasreti sona erecek. Geçtiğimiz yaz ayında Çerkezköy Belediyesi tarafından açılan yaz kurslarında vatandaşlar tarafından en çok ilgi yüzme branşına gösterilmişti. Resmi rakamlara göre nüfusu 150 binin üzerinde olan Çerkezköy’de vatandaşların yaz aylarında serinleyebileceği veyahut spor aktiviteleri gerçekleştirebileceği yüzme havuzunun bulunmayışı vatandaşlar tarafından olumsuz karşılanırken, yapılan bu yüzme havuzu ile birlikte vatandaşlar gönüllerince gidip yüzebileceği bir yüzme havuzuna da kavuşmuş olacak.

 

Haber / Asiye ÇİFT ŞAHİN