625 TL Cezası Var!

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Kış Lastiği zorunluluğunun 1 Aralık'ta başlayacağı ifade edilmişti.

GÜNDEM 22.11.2017 18:34:00 0
625 TL Cezası Var!

4 ay boyunca devam edecek uygulama için araç sahipleri, oto-lastik firmalarına akın etti. Öte yandan Çerkezköy’de oto lastik hizmeti veren Zümbül Oto Lastik Servisi Müdür Yardımcısı Ekrem Zümbül de araç sahiplerini kış lastikleri taktırmaları konusunda uyardı. Zümbül; ‘’1 Aralık 2017 tarihi itibari ile zorunlu kış lastiği uygulaması başlayacak. Araç sahipleri kış lastiklerini taktırmadığı takdirde 625 TL’lik ceza ile karşılaşabilirler’’ dedi.

 

 

‘’MARKA ÖNEMLİ DEĞİL LASTİKLERİN KIŞ LASTİĞİ OLMASI ÖNEMLİ’’

Türkiye’de 1 Aralık 2017 tarihi itibari ile Kış Lastiği uygulaması başlayacak. Araç sahipleri Kış lastiği taktırmadığı takdirde cezai sorumluluk ile karşılaşacak. Türkiye’de trafik kazalarının önüne geçmek adına 2012 yılında başlatılan Kış Lastiği uygulaması’nda sürücülere zorunluluk getirildi. Sürücüler kış lastiği taktırmadığı takdirde 625 TL’lik cezayı ödemek zorunda kalacak. Öte yandan Ocak ayında bu cezanın 715 TL’ye çıkması bekleniyor. Çerkezköy’de oto-lastik faaliyetlerini sürdüren Zümbül Oto Lastik Servisi Müdür Yardımcısı Ekrem Zümbül, sürücülere kış lastiği taktırmaları gerektiğini belirtti. Zümbül, lastik markasının önemli olmadığını sadece kış lastiği olması gerektiğini belirtti. Zümbül kış lastikleri fiyatlarının da 170 TL ile 600 TL arasında değiştiğini söyledi.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ