57 Kişilik Ekiple Doğa Yürüyüşüne Çıktılar

Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) geçtiğimiz hafta sonu Çanakkale İli Lapseki İlçesi yakınlarında bulunan Dumanlı Dağlar'da 57 kişinin katılımıyla bir doğa yürüyÃ?

SPOR 22.11.2017 14:39:00 0
57 Kişilik Ekiple Doğa Yürüyüşüne Çıktılar

DUMANLI DAĞLARDA YÜRÜDÜLER

Sabah erken saatte Keşan’dan ayrılan yürüyüş ekibi Lapseki ilçesinin doğusunda kalan ve adını çoğunlukla sisli olmasından dolayı Dumanlı Dağlar denilen bölgede başladıkları yürüyüşlerini sonbaharın dökülen yaprakları üzerindeki patika ve yolları kullanarak akşamüstü sorunsuz bir şekilde tamamladılar. Yemek molası için dere başında konaklayan ve köye yaklaştıkları sırada yağmur ile karşılaşan doğaseverler, önceden hazırlamış oldukları yağmurlukları nedeni ile herhangi bir sıkıntı yaşamadılar.

 

 YÜRÜYÜŞÇÜLERİ YEMEĞE DAVET ETTİ

Yürüyüşçüleri varacakları köy olan Çavuşköy’de bir de sürpriz bekliyordu. Rahmete kalan eşi için “Hayır Yemeği” düzenleyen aile, yürüyüşçüleri yemeğe davet etti. DOÇEK faaliyetlerine uzun süreden bu yana katılan Erdal Tavşantepe, “Doğa yürüyüşü ve bisiklet faaliyetlerinin hem moral hem de sağlık açısından faydalı olduğu gibi bunun vazgeçilmez bir yaşam biçimi olarak hayatında yer ettiğini” söyledi.

 

 

KATILIM HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Keşan DOÇEK Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Akalın “Dernek faaliyetlerine her geçen gün çok sayıda katılım oluyor.  Amacımız herkesin, küçük büyük demeden doğa ile yakından temasını sağlamak. Bunun için gece gündüz demeden faaliyetlerimize devam ediyor ve belirlenmiş takvim çerçevesinde duyurularımızı sosyal medya aracılığıyla bildiriyor; doğayı ve sporu seven herkesi faaliyetlerimize bekliyoruz” dedi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN