''İNSANI ÖLDÜRMEYEN DARBE GÜÇLENDİRİR''

Kapaklı Kaymakamlığı tarafından organize edilen '15 Temmuz ve Yeniden Diriliş' adlı konferans Çerkezköy OSB Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

GÜNDEM 21.11.2017 17:13:00 0

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz'ın konuşmacı olarak katıldığı programda, 15 Temmuz 2016’da Fethullahçı Terör Örgütü tarafından organize edilen darbe girişiminin bilinmeyenleri anlatıldı. Türkiye’nin geçmişte de Darbe ve muhtıralara maruz kaldığını ifade eden Küçükyılmaz,’’ Yaşanan darbelerde ölmedik ama ölümden beter hale geldik. İnsanı öldürmeyen her darbe güçlendirir derler ya, işte o darbeler bizim bağışıklık sistemimizi öyle güçlendirmiş ki bütün darbelerin öcünü bu millet 15 Temmuz'da toptan aldı” ifadelerine yer verdi.

Kapaklı Kaymakamlığı tarafından organize edilen ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, İlçe Jandarma Komutanı Fevzi Bayram, Çerkezköy İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, okul müdürleri, öğretmenler, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

‘’İŞÇİSİYLE, GENCİYLE, YAŞLISIYLA VÜCUDUNU SİPER ETTİ’’

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer de bir konuşma gerçekleştirdi. Yüzer yaptığı konuşmasında; "Milletlerin tarihlerinde çok önemli dönüm noktaları vardır. 1071 Malazgirt, Sakarya Meydan Muharebesi gibi 15 Temmuz da ülkemiz için önemli bir dönüm noktasıdır. Emperyalist güçlerin maşası olmuş ve milletin gözbebeği olan askeri üniformayı gasp eden bir grup teröriste karşı işçisiyle, memuruyla, genciyle, yaşlısıyla göğsünü siper etmiş ve kendi iradesini muhafaza etmiştir" diye konuşan Yüzer, gençlerin 15 Temmuz’da milli iradeye sahip çıktığını da söyledi.

 

‘’BİZ O GECE, ELİMİZE SADECE TÜRK BAYRAĞI’NI ALDIK’’

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer’in konuşmasının ardından gecenin onur konuğu olarak bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanlığı İletişim Danışmanı Mücahit Küçükyılmaz, "Allah korusun, eğer o gece bu ülkenin liderinin kılına zarar gelseydi iki ihtimal ile karşı karşıya kalırdık. Bunlardan biri iç savaş diğeri ise işgaldi. Biz o gece, elimize sadece Türk Bayrağı’nı aldık. Silahını eline almadı, neden? Olur da bir askeri vurursam vebalini ödeyemem’’ diye konuştu.

 

‘’İNSANI ÖLDÜRMEYEN DARBE GÜÇLENDİRİR’’

Geçmişte yaşanan darbeleri Türkiye Cumhuriyeti’nin ilerlemesinin engellendiğini ifade eden Küçükyılmaz, "Bizim demokrasi tarihimiz ne yazık ki darbeler tarihidir. 1960, 1980’de yaşanan darbeler Türk insanına çok zor zamanlar yaşattı. O gün ölmedik ama ölümden beter hale geldik. İnsanı öldürmeyen her darbe güçlendirir derler ya, işte o darbeler bizim bağışıklık sistemimizi öyle güçlendirmiş ki bütün darbelerin öcünü bu millet 15 Temmuz'da toptan aldı. Bu millet, 27 Mayıs 1960'da darbe yapılıp, 17 Eylül 1961'de üç siyasetçisinin asıldığını gördü. Bir kere daha aynı şekilde emanetini, oyunu verdiği siyasetçisini gözlerinin önünde idam edildiğini, rencide edildiğini görmemek için ayağa kalktı. Yani bu millet 15 Temmuz gecesi 27 Mayıs 1960'de dedelerinin yapamadıklarını yaptılar. 12 Mart 1971'de babalarının yapamadıklarını yaptılar. 12 Eylül 1980'de, 28 Şubat tarihinde ağabeylerinin yapamadıklarını yaptılar" dedi. Küçükyılmaz’ın konuşmalarının ardından "Şeyh İle Hükümdar" isimli kitabı için imza töreni gerçekleştirildi. Küçükyılmaz kitabını imzalarken vatandaşlarla da fotoğraf çekinmeyi ihmal etmedi.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ