''15 Temmuz'da Hayatta Olsaydı, Sokağa İlk O İnerdi''

CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti eski Başbakanı Bülent Ecevit'i anma toplantısı düzenlendi.

SİYASET 20.11.2017 17:51:00 0

 

 

Düzenlenen toplantı yoğun ilgi ile takip edilirken, Tekirdağ dışında Kırklareli ve Edirne‘li vatandaşlar da anma programına katıldı. Programda bir konuşma gerçekleştiren Gazeteci-Yazar ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Dr. Hakan Tartan, Ecevit’in halktan biri olduğunu ve halk gibi yaşadığının altını çizerek, “15 Temmuz hain darbe girişiminde hayatta olsaydı ilk tepkiyi Bülent Bey koyar, hemen sokağa inerdi’’ dedi.

 

 

Toplantıya Gazeteci-Yazar ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Dr. Hakan Tartan, eski milletvekili, Türkiye Zekâ Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Ecevit Biyografisi yazarı Kaan Gaytancıoğlu konuşmacı olarak katıldı.

 

‘’50 YILDIR HALKÇI ECEVİT VE KARAOĞLAN SLOGANLARI DİLLERDE’’

 

Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Gazeteci-Yazar ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Dr. Hakan Tartan; ‘’Bülent Ecevit, sadece Kıbrıs Barış Harekatı, sendikal atılımlar, köylüden kalkınma projesi, haşhaş üretimi serbestisi ile başı dik politika bağlamında anılamaz. O siyaset kültürüne önemli katkılar sağladı. 50 yıldır Halkçı Ecevit ve Karaoğlan sloganları dillerde. Ondan da önemlisi gönüllerde. Tek sırrı var; halktan yana, barışçıl, hoşgörülü, sevgiye dayalı ve mütevazı olmak. Ecevit hep umutluydu, hep gençlere güvenirdi. Türkiye geleceğe umutla bakarken, Ecevit ‘in duruş, söylem ve doğrultu tutarlılığından daha çok yararlanmalı. Açık söyleyeyim; Türk siyaseti yeniden Bülent Ecevit-Erdal İnönü-Aydın Güven Gürkan - İsmail Cem sentezi yapmalı. Onlardan alacağımız çok dersler var’ dedi.

 

‘’HAYATTA OLSAYDI SOKAĞA İLK O İNERDİ’’

 

Tartan sözlerine son verirken; ‘’Lider, Siyasetçi ve Akil Adam kimliği ile özlenen Ecevit ‘in en büyük özelliği halk gibi yaşaması ve halk gibi davranması. Eğer, 15 Temmuz hain darbe girişiminde hayatta olsaydı ilk tepkiyi Bülent Bey koyar, hemen sokağa inerdi. Onu eleştirme değil, anlama ve öğrenme zamanı Türkiye için” değerlendirmesinde bulundu. Son yıllarında Ecevit’in en yakınındaki isimlerden biri olan Emrehan Halıcı da, yılların birçok anlamda Ecevit’i haklı çıkarttığını söyledi. Halıcı, “Ecevit halktan ilham alırdı, halk için çalışırdı. Koşulların zorluğuna rağmen birçok yapısal reform onun döneminde gerçekleşti” dedi. Toplantıda Ecevit’in şiirleri okundu ve anıları da paylaşıldı.

 

 Haber / Şaban KARDEŞ