"Başarı oranını yükseltti"

Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde başlatılan Anne Kız Mutfakta' uygulaması verimli neticeler vermeye devam ediyor.  

YAŞAM SAĞLIK 20.11.2017 17:45:00 0


“ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARISINA KATKI SAĞLIYOR’’

 

Hacı Fahri Zümbül Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Aşçılık Hizmetleri Bölümü öğretmeni Hülya Güner, ‘Anne-Kız Mutfakta’ uygulaması öğrencilerimizin uluslararası yarışmalarda başarı oranını yükseltti.”dedi. Öğrencilerin anneleriyle birlikte yemek yaptığını anlatan Güner, şöyle konuştu:  “Bu nedenle bir yıl önce okulun yiyecek, içecek bölümündeki mutfağımızda yiyecek hizmetleri alan öğrencileri ile annelerini bir araya getirerek kendi belirledikleri yemekleri birlikte hazırlıyorlar. Öğrenciler, annelerinden öğrendikleri yemek, börek gibi çeşitli yiyecekleri annelerinin nezaretinde yapıyorlar. Okul olarak veli-okul işbirliğini pekiştirmek için bir yıl önce anne kız mutfakta uygulamasına başladık ve bu uygulamamız oldukça başarılı sonuçlar verdi.

 

 

YARIŞMALARA ÇOK DAHA İYİ HAZIRLIYORUZ

 

Velilerimizin okulla ilgili olmaları bizim için çok önemli. Mutfak konusunda çok başarılı öğrencilerimiz var. Onları bu uygulamamızla yarışmalara çok daha iyi hazırlıyoruz. Uluslararası yarışmalarda derece elde etme başarıları da yüksek oluyor. Yiyecek İçecek Bölümünde fiziki şartlarımız uygulamasını belirttiğim gibi geçen yıl başlattık. Öğrencilerimizin başarılarına katkı sağlayacağına inandığımız için başlattığımız bu uygulamanın gerçekten çok başarılı olduğunu gördük.”

 

Haber / Hüsnü SARIGÜL