''Cesaretin Varsa Gel, Ben Sana Hesabı Da Öğreteyim Kitabı Da''

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir dizi açılışı gerçekleştirmek üzere dün Tekirdağ'a geldi.

SİYASET 17.11.2017 19:06:00 0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik ‘hesap bilmiyor’ sözlerine Tekirdağ’dan karşılık veren Kılıçdaroğlu; ‘’Çiftçinin, işçinin, emeklinin haline bak. Doların haline bak, enflasyonun haline bak. Üniversiteyi bitirmiş milyonlarca gencimiz işsiz; onların haline bak. Dönmüş bana diyor ki 'Sen hesap bilmiyorsun.' Cesaretin varsa gel ben sana hesabı da öğreteyim kitabı da. Hesap nasıl yapılır, memleket nasıl yönetilir, insana sevgiyle, dostlukla nasıl yaklaşılır. Her vatandaş nasıl kucaklanır ben sana anlatayım. Ama gelemez, cesaret edemez’’ ifadelerini kullandı.

 

 

5. MUHTARLAR ÇALIŞTAYI’NA KATILDI

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 5. Muhtarlar Çalıştayı, Açılış ve Temel Atma törenleri için dün Tekirdağ'a geldi. İlk olarak Çorlu Silverside Hotel’de gerçekleştirilen 5. Muhtarlar Çalıştayı’na katılan Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ'da olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek; ‘’Muhtarlık kurumu Türkiye için toplumumuz için çok önemli bir kurum. Bizim bu kuruma destek olmamız gerekiyor. Özel bir muhtarlık yasası hazırlanarak, muhtarların belediyelerden ayrı bir bütçeye sahip olması gerekiyor. Ayrıca, muhtarlarımız görev yaptıkları mahallelerin nüfus sayısına göre, gerekirse yanında personel de çalıştırabilmeli’’ dedi. Tekirdağ merkez ve ilçe mahalle muhtarlarının her ilçeyi temsilen seçtiği 11 muhtarın öneri ve temennilerini dinleyen Kılıçdaroğlu, buradaki toplantının tamamlanmasının ardından Temel Atma törenini gerçekleştirmek üzere Çorlu’ya geçti.

 

 

‘’CESARETİN VARSA KARŞIMA ÇIK’’

 

Çorlu Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi’nin Temel Atma Töreni’nde konuşan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘hesap bilmiyor’ sözlerine buradan karşılık verdi. Kılıçdaroğlu; ‘’Bugün Beyefendi konuşmuş. 'Kılıçdaroğlu hesap bilmiyor' demiş.  'Hesap uzmanı ama hesap bilmiyor' demiş. Sevgili Erdoğan cesaretin varsa, hani diyorsun ya 'Ben karizmatiğim', e gel karşıma çık. Göstereyim ben sana karizma neymiş. Senin karizmanı çizeyim. Oturmuş konuşuyor, e neden karşımda konuşmuyorsun. 'Efendim, ben hesap bilmiyorum.' Sen zaten hesap bilseydin memleket bu halde olur muydu? Çiftçinin, işçinin, emeklinin haline bak. Doların haline bak, enflasyonun haline bak. Üniversiteyi bitirmiş milyonlarca gencimiz işsiz; onların haline bak. Dönmüş bana diyor ki 'Sen hesap bilmiyorsun.' Cesaretin varsa gel ben sana hesabı da öğreteyim kitabı da. Hesap nasıl yapılır, memleket nasıl yönetilir, insana sevgiyle, dostlukla nasıl yaklaşılır. Her vatandaş nasıl kucaklanır ben sana anlatayım. Ama gelemez, cesaret edemez. Karşıma çıkmaya cesaret edemiyorsa, niye konuşuyor hakkımda? Gelsin oturalım konuşalım, bana hesap soracakmış, gelsin sorsun. Cumhurbaşkanlığı yapıyorsun, 'Hesap soracağım' diyorsun. Başbakanlık yaptın 'Hesap soracağım' diyorsun. Bir partinin genel başkanlığını yapacağım 'Hesap soracağım' diyorsun. 15 yıldır benden hesap soruyorsun. 15 yıldır sormuyorsan namertsin sen. Öyle ya gel kardeşim karşıma ama ben sana ne soracağımı çok iyi biliyorum. Sen cesaret edemiyorsun’’ diye konuştu.

 

‘’BİZ HİZMET PEŞİNDEYİZ, O KAVGA PEŞİNDE’’

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirilerini sürdüren Kılıçdaroğlu; "Biz hizmet peşindeyiz ama bir zat var ki, o zat da kavga peşinde. Ya arkadaş bu memlekette kavga etmediğin bir adam kalmadı. Kavga etmese ne olur, bir hafta konuşmazsa ne olur? Vallahi bir hafta konuşmazsa memlekete huzur gelecek. Her gün sabah öğle akşam konuşuyor. Ağzından olmadık laflar çıkıyor. Emin olun rahatsız oluyorum. Kimin adına? Kendi adıma değil, benim için istediği kadar konuşabilir, serbest saha. Vatandaş adına; vatandaş huzur içinde evinde oturmak istiyor. Huzur içinde televizyonu açıp dinlemek istiyor haberleri ama yok. Sabah öğle akşam kavga" dedi.

 

‘’ELE VERİYORSUN TALKINI, KENDİN YUTUYORSUN SALKIMI’’

 

Sözlerini şu şekilde sürdüren Kılıçdaroğlu; "Senin çocukların vergi cennetlerine para gönderdi mi, göndermedi mi? Mesela bu soruyu soruyorum. Bir daha sorayım sevgili Erdoğan, senin çocukların vergi cennetlerine milyonlarca dolar para gönderdi mi, göndermedi mi? Musluğu açan gariban kadın bu ülkede 5 çeşit vergi ödüyor. Hepiniz vergi ödüyorsunuz. Çocuk doğduğu andan itibaren vergi ödüyor. Senin çocukların niye oralara milyonlarca dolar gönderiyor. Cevabını verecek misin? Haktan hukuktan adaletten bahsediyorsun. 'Kılıçdaroğlu hesap bilmiyor' diyorsun. Ben senin hesabını çok iyi biliyorum. Senin neler yaptığını da biliyorum. Ele veriyorsun talkını, kendin yutuyorsun salkımı."

 

 

TELEVİZYONDA TARTIŞMAYA DAVET ETTİ

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı TV Programında tartışmaya davet eden Kılıçdaroğlu; "Bir daha söylüyorum. Sevgili Erdoğan ben adam yemem, ben adamlarla kavga etmem. Ben aklımla, mantığımla, bilgim, kültürüm ve özgüvenimle konuşurum. Cesaretim var, senin de cesaretin varsa, yüreğin varsa, sağda solda konuşmaya gerek yok. Senin dünya kadar televizyon kanalın var. Senin emrinde bir sürü gazeteci var. O gazetecileri al, o televizyonları al yürekliysen, gel karşıma çık. Adam gibi karşıma gel oturup hesaplaşalım. Adım gibi biliyorum, gelmeyecektir. Sorduğum soruyu da görmezden gelecektir" şeklinde konuştu.

 

 

‘’HUZUR İÇİNDE YAŞAMAK İSTİYORUZ’’

 

2019’da yapılacak olan seçimlere de değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Çorlululara seslendi. Kılıçdaroğlu; "Sevgili Çorlular, unutmayın 2019'da önümüzde iki seçenek var. Bir ya tek adam rejimi için oy kullanacağız ya da çocuklarımız için demokratik parlamenter sistem için oy kullanacağız. Hepimizin görevi oturup düşünmektir. Hepimizin görevi daha güzel bir Türkiye inşa etmektir. Hepimiz farklı düşünebilir, kimliklerimiz, inançlarımız yaşam tarzlarımız farklı olabilir ama hepimiz al bayrağın altında huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bunu gerçekleştireceğiz. Birlikte namerde muhtaç olmadan birlikte yaşayacağız. Bunu sağlamak için yerelden başladık tepeye kadar gideceğiz. Allah'ın izni sizin oylarınızla" dedi.

 

‘’BİZİM TARİHİMİZDE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ’’

 

Ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Toplu Açılış ve Temel Atma Törenine katılan Kemal Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada; ‘’Hiçbir Tekirdağlı kardeşim şunu unutmasın. Bizim tarihimizde bir ilk gerçekleşti. Nedir o ilk? Devletin kozmik odası, devleti yönetenler tarafından bir terör örgütüne teslim edildi. Bunun hesabını verildi mi? Verilmedi. ‘Beni kandırdılar’, ‘beni aldattılar’ Ne demek beni kandırdılar. Devleti yöneten adamı kandırırsanız, o zaman vay bu milletin haline. Konuşuyorlar sabah akşam. Kendi hatalarını bilecekler. O hataların bedelini millete ödetmesinler’’ dedi

.

‘’BECEREMİYORLAR BİZ YAPIYORUZ’’

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından eğitime yapılan yatırımlara değinen Kılıçdaroğlu; Eğitim konusuna büyük önem veriyor Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı. 11 İlçeye 11 okul yaptırdı. Bu okulu yapma görevi Milli Eğitim Bakanlığı’nın. Ama beceremiyorlar biz yapıyoruz. Biz verdiğimiz bütün sözleri tuttuk. Seçimler öncesi dedik ki net asgari ücreti 1500 lira yapacağız. ‘Bu parayı nereden bulacaksın’ dediler. Bizim bugün en küçük belediyemizden, Erzurum’un Çad Belediyesi’nden tutun, Tekirdağ Büyükşehir, İzmir Büyükşehir’e kadar tutun, bütün belediyelerimizde asgari ücret en az 1500 liradır. Demek ki oluyor. Demek ki yapabiliyoruz. Soru şu aslında, küçük bir belediye dahi bunu yapıyorsa koskoca Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bunu nasıl yapamıyor?’’ diye konuştu.

 

‘’DİŞE DİŞ, GÖZE GÖZ BU HİZMETLER YAPILACAK’’

 

Kılıçdaroğlu; ‘’Düne kadar bizi eleştiriyorlardı. Bugün artık onlarda bunu çok net görüyorlar. Hizmeti ancak ve ancak CHP’li belediyeler yapar. Sadece bir örnek vereceğim; İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri metro yapamadılar. ’Paramız yok’ dediler. Ama bizim İzmir Büyükşehir Belediyemiz kendi paralarıyla metro yapıyorlar. Üstelik 3’te 1 fiyatına yapıyorlar. Kadir Başkanımızın parasını kesiyorlar. ‘Vermeyeceğiz’ diyorlar. Sanıyorlar ki hizmeti engelleyecekler. Ne yaparlarsa yapsınlar hiç kimse Tekirdağlılara sunulan hizmeti engelleyemez. Dişe diş göze göz bu hizmetler yapılacak. Bütün engellemelere rağmen Tekirdağ’dan Nahcivan’a 1800 km’lik altyapı yapıldı. Bu kolay bir iş değildir. Bunun özünde yatan nedir biliyor musunuz? Özünde yatan şudur, kul hakkı yemeden vatandaşa hesap vermektir. Belediye Başkanlarıma şunu söylüyorum, iki şeyi mutlaka dikkate alacaksınız. Bir; seçildiğiniz andan itibaren size oy versin vermesin görev yaptığınız beldede herkesi kucaklayacaksınız. Hiç ayrım yapmayacaksınız, hiç kimseyi ötekileştirmeyeceksiniz. İki; harcadığınız her kuruşun hesabını millete vereceksiniz. Bunu yaparsanız anılırsınız, bunu yaparsanız saygı duyulursunuz, bunu yaparsanız hizmetin ne olduğunu vatandaş da görmüş olur. O açıdan görevimiz ağır ama bu görevleri yerine getireceğiz. Bunun mücadelesini hep birlikte yapacağız’’ ifadelerini kullandı.

 

 

‘’BİR KENT NASIL YÖNETİLİRMİŞ GÖSTEREBİLİRİZ ONLARA’’

 

‘’Çıkıp dediler ki, "biz İstanbul’a ihanet ettik." Ama Kadir Başkanımız, yani Tekirdağ’ın Büyükşehir Belediye Başkanı asla ve asla ve diğer Belediye Başkanlarımız da kendi kentlerine asla ihanet etmediler. Kenti ve kentliyi baş tacı ettiler, yeşili de korudular, hizmeti de yaptılar. Arzu ederlerse onlara belediyecilik dersi de verebiliriz emin olun. Hatta öyle Büyükşehir Belediye Başkanlığını falan da değil yani Kadir Başkanı hoca olarak göndermeyelim. Arzu ederlerse en küçük belediye başkanımızı onlara hoca olarak gönderebiliriz. Bir kent nasıl yönetilirmiş gösterebiliriz onlara’’ diye konuştu. Sözlerini şu şekilde sonlandıran Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Namık Kemal’in Tekirdağ ve Türkiye için çok önemli bir değer olduğunu belirterek, Tekirdağ’a görkemli bir Namık Kemal Heykeli dikeceğiz’’ dedi. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından protokol üyelerinin butona basması ile başlayan temel atma işleminin ardından tören son buldu. Açılış törenlerinin ardından Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda Hemşehri Dernekleri tarafından düzenlenen toplantıya katılan Kılıçdaroğlu, 18.00 itibari ile Tekirdağ’dan ayrıldı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ