Hayvancılığın Geliştirilmesi İçin Çalışmalar Sürüyor

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Çayır Mera ve Yem Bitkilerini Geliştirme Projesi kapsamında meraların bitki çeşitliliğini ve kapasitesini arttırmak amacıyla, mah

EKONOMİ 17.11.2017 14:25:00 0
Hayvancılığın Geliştirilmesi İçin Çalışmalar Sürüyor

MERALARA TOHUM ATTILAR

 

Tekirdağ İl Merkezi ve ilçelerinde yem bitkisi tohumu dağıtım işlemlerini gerçekleştiren müdürlük yetkilileri önceki gün, Hayrabolu Buzağcı Mahallesi ile Muratlı Yukarısevindikli mahallelerinde daha önceden belirlenmiş olan meralara tohum atımı gerçekleştirildi.

 

‘’ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK’’

 

İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Ziraat Odası Başkanı Bülent Can, Buzağcı Mahallesi Mera Yönetim Birliği, mahalle halkının katılımı ve Muratlı ilçesi Yukarısevindikli mahallesinde Mahalle Muhtarı, Yukarısevindikli mahallesi Mera Yönetim Birliği Başkanı mahalle haklının katılımı ile mera parsellerine yem bitkisi tohumu atıldı. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca; "Hayvancılığımızın geliştirilebilmesi ve ucuz girdinin arttırılması için meralarımızın vasıf ve kapasitelerinin geliştirilmesi büyük bir önem arz etmektedir. Bu amaçla meralarımızda ıslah çalışmalarımız devam edecektir" dedi.

 

Haber / Asiye ÇİFT ŞAHİN