Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden Üreticilere Uyarı!

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü son dönemlerde piyasaya sahte gübre süren satıcılara karşı üreticileri uyardı.

GÜNDEM 16.11.2017 17:49:00 0
Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü

Konu hakkında yazılı açıklama yayınlayan İl Müdürlüğü, ilçelerle birlikte 196 adet firmanın gübre dağıtıcılığı yaptığını belirterek, lisansı olmayan firmalardan alışveriş yapılmaması gerektiğini vurguladı.

 

UYARILARDA BULUNDU

 

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; ‘’Kimyevi ve Organik gübrelerin sahte olup olmadıklarının ancak laboratuvar analizleri ile anlaşılabilir. Sahte gübrelerin kum, alçı, çimento, kömür tozu ve hayvan artığıyla üretildiği için toprağa büyük zarar vereceğinden çiftçilerimizin çok dikkatli olması gerekmektedir’’ ifadeleri kullanıldı. Gübre alırken dikkat edilmesi gerekenleri de aktaran İl Müdürlüğü yetkilileri; ‘’Gübreyi tanıdığınız, güvendiğiniz bayiden alın. Bayiden sattığı ürünle ilgili "Lisans Belgesi, Tescil Belgesi, Ürününü Onaylı Etiket’’ Örneğini isteyip ürünün üzerindeki bilgiler ile belgelerdeki bilgileri karşılaştırınız. Gezginci olarak kamyon üzerinde gübre satanlardan gübre almayın. Piyasadaki muadillerine oranla dikkati çekecek ölçüde ucuz gübrelere itibar etmeyin. Etiket bilgileri Türkçe olmayan ve ambalajı açılmış veya bozulmuş olan gübreleri almayın. Gübre ambalajında üretici ve ithalatçının açık adresi, ayrıca bitki besin elementlerinin yüzde oranlarının açık bir şekilde ifade edilmesi gerekmektedir. Bu bilgilerin net olarak ifade edilmediği gübreleri almayın.  Aldığınız gübrenin mutlaka faturasını alın. Gübre alacağınız bayinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl / İlçe Müdürlüklerine kayıtlı olduğunu belgeleyen ‘GÜBRE DAĞITICILIK BELGESİ'ni görmeden gübre satın almayınız. Piyasada satılan gübrelerle ilgili herhangi bir olumsuzluk gördüğünüzde mutlaka Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve ilçe Müdürlüklerimize bilgi veriniz’’ ifadelerini kullandı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ