Kararlıyız, Termik Santrali Yaptırmayacağız

Doğal Yaşamı Koruma Vakfı Çerkezköy temsilciliği tarafından belediye meydanına kurulan stantla Pınarça'ya yapılması planlanan termik santrale karşı vatandaşlarla itiraz dilekçeleri oluşturuluyo

GÜNDEM 14.11.2017 18:41:00 0
Kararlıyız, Termik Santrali Yaptırmayacağız

İmza kampanyasına katılan vatandaşlar, termik santralin yapılmaması için gereken mücadeleyi vereceklerini ve bu konuda da kararlı olduklarını ifade ettiler. Öte yandan Kapaklı ve Çerkezköy Belediyesi de Termik Santrale karşı iş birliğine giderek, 19 Kasım 2017 saat 14.00’te Pınarça’da miting düzenleyecek.

 

 İMZA TOPLUYORLAR

 

Daha önce Çerkezköy’ yapılması planlanan ardından da yer değişikliği yapılarak Kapaklı’nın Pınarça Mahallesine kaydırılan termik santrale karşı gerek siyasiler, gerek sivil toplum kuruluşları gerekse vatandaşların savaşı devam ediyor.  Doğal Yaşamı Koruma Vakfı Çerkezköy İl Temsilciliği de bu konuda gerekli çalışmaları geçen sene Çerkezköy için yaptığı gibi bu senede Kapaklı için yapıyor. Belediye meydanına kurulan stantla Tekirdağ Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gönderilmek üzere  vatandaşlarla beraber dilekçeler oluşturuluyor.     

        

‘’AYIN 19’UNA KADAR DİLEKÇELERİ TOPLAYACAĞIZ’’

 

DAYKO Çerkezköy İlçe Temsilcisi Nusret Türkan, “Termik santralin yapılmaması için çalışmaların devam edeceğini belirterek, “Kurduğumuz stantla Pınarça’ya yapılmak istenen termik santrale karşı itiraz dilekçeleri oluşturtuyoruz. Geçen yılda Çerkezköy için böyle bir çalışma yürütmüştük. Ayın 19’una kadar dilekçeleri toplayacağız, 30 gün askıda kalıyor. Gönderildikten sonra Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğün bu dilekçelere kanunen cevap vermesi gerekiyor. Hayati bir önem taşıyan termik santralin yapılmaması için elimizden geldiğince çalışmaya devam edeceğiz.”ifadelerini kullandı.     

 

MİTİNG DÜZENLENECEK

 

Pınarça’da yapılması planlanan termik santrale karşı imza kampanyaları son sürat devam ederken Kapaklı Belediyesi ile Çerkezköy Belediyesi de ortak iş birliğine giderek, miting düzenleyecekler. 19 Kasım 2017 saat 14.00’te Pınarça’da düzenlenecek olan mitingde termik santralin zararları halka anlatılacak ve yapılmaması için ortak iş birliğine gidilecek. ‘’Sessiz Ölüme Dur De’’ sloganı ile Pınarça meydanında yapılacak olan miting için Çerkezköy Belediyesi ve Kapaklı Belediyesi önünden otobüs kaldırılacak. Termik Santrale karşı ortak mücadele verilmesi gerektiğini belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, bütün vatandaşları düzenlenecek olan mitinge davet etti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ