İlk Hamle Eşkinat ve Tulay'dan Geldi

Türkiye Satranç Federasyonu ve Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen, Türkiye Satranç Şampiyonası Süleymanpaşa'da başladı.

GÜNDEM 13.11.2017 15:51:00 0
İlk Hamle Eşkinat ve Tulay

Tekirdağ’da bir otelde başlayan satranç turnuvasında ilk hamle Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay’dan geldi.

 

 

SÜLEYMANPAŞA HİZMETLERE BÜYÜK BİR HALKA DAHA EKLEDİ

 

Geçtiğimiz yıl dünyanın en iyi 100 satranç ustasından 10’unun katıldığı Rodostoşah Grandmaster Turnuvası’nın ardından, Türkiye Satranç Şampiyonası da Süleymanpaşa’da gerçekleştiriliyor. 2017 yılı boyunca Türkiye’de en iyi performansı göstermiş olan 12 sporcunun katılımıyla düzenlenen şampiyonada katılımcılar ustalıklarını sergileyecekler. Kıyasıya mücadelenin yaşanacağı turnuva 21 Kasım 2017 tarihine kadar sürecek. Aynı gün ödül töreni gerçekleştirilecek.

 

 

Bir hafta süreyle devam edecek Satranç Şampiyonası’nın açılış töreninde, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın yanı sıra Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Gülferah Güral, Mehmet Hilmi İşsever ve Hulusi Özocak, TSF Yönetim Kurulu Üyeleri Özgür Solakoğlu ve Rafet Gülmez, TSF Tekirdağ İl ve İlçe Temsilcileri ile çok sayıda Tekirdağlı satranç severler katıldı.

 

12 TUR BOYUNCA MÜCADELE EDECEKLER

 

1996 yılında hayatını kaybeden Milli satranççı Prof. Dr. Sıracettin Bilyap anısına düzenlenen ve 2353 ELO ortalaması ile düzenlenen, tüm zamanların en kuvvetli Türkiye Şampiyonası olan turnuvada; GM Mustafa Yılmaz, GM Aziz Mert Erdoğdu, IM Oğulcan Kanmazalp, IM Serkan Soysal, IM Ege Köksal, IM Demre Kerigan, FM Orkhan Eminov, FM Yasin Sarı, FM Efe Mert Kılıç, FM Ekin Barış Özenir, FM Deniz Özen ve Ebru Kaplan 10 gün ve 12 tur boyunca mücadele edecek.

 

 “SÜLEYMANPAŞA’DAN BİR DÜNYA ŞAMPİYONU ÇIKMASINI HAYAL EDİYORUM”

 

Açılış töreninde konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Satrançta Süleymanpaşa’dan bir Türkiye şampiyonu hatta bir dünya şampiyonu çıkmasını hayal ediyorum. Büyük bir hayal olabilir ama bugün gerçekleştirdiğimiz bu şampiyona da bir hayalle başladı. Satranç bizim özel ilgi alanlarımızdan biri çünkü bizim çocuklarımızın daha fazla düşünmeyi, daha fazla seçeneği değerlendirmeyi ve belli bir noktadan değil geniş açıdan dünyaya bakmayı öğrenmesi lazım. İşte o melekeleri bizim çocuklarımıza kazandıracak önemli unsurlardan bir tanesinin de satranç olduğunu düşünüyoruz. Aslında yaşam bir satranç, dünyada ülkelerin birbiriyle ilişkileridir satranç. Satranç’ın mantığını kavrayan çocuklarımızın bu dünyada daha rahat ayakta kalabileceğini ve bu ülkeye önemli hizmetler yapabileceğini düşünüyoruz,” açıklamalarında bulundu.

 

“TEŞEKKÜR EDİYORUM”

 

TSF Başkanı Gülkız Tulay ise Türkiye Satranç Şampiyonası’nı satranca bu kadar gönül vermiş bir şehirde yapıyor olmanın son derece gurur verici olduğunu dile getirerek, "Biz Türkiye Satranç Federasyonu olarak elimizden geldiğince güzel şeyler yapmaya gayret ediyoruz. Bu güzel şeylerin başında geleceğimizin emaneti çocuklarımızın donanımlı, vizyon sahibi ve geleceğe güvenle bakan çocuklar olarak yetiştirme çabamız geliyor. En önemli hedeflerimiz bunlar. Bu özel amacımızı gerçekleştirmek için çok fazla satranç destekçimizin olması ve onlarla aynı hedefe doğru yürümemiz gerekiyor. Süleymanpaşa Belediyesine destekçimiz olduğu ve Türkiye'nin çok kıymetli 12 sporcusunun yarışacağı şampiyonamıza ev sahipliği yaptığı için teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından TSF Başkanı Gülkız Tulay ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, açılış hamlelerini yaparak turnuvayı resmen başlattı. Eşkinat ve Tulay, müsabakaların başlamasından önce oyuncularla tek tek konuşarak turnuvada başarılar diledi. Turnuvanın 21 Kasım 2017 tarihine kadar süreceği kaydedildi. Türkiye’nin en büyük satranç organizasyonu olan Türkiye Satranç Şampiyonası, 21 Kasım 2017 Salı günü gerçekleştirilecek ödül töreni ile sona erecek.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ