Düğmeye kim? Tetiğe kim bastı?

Kapaklı'da son 48 saat içerisinde, üç iş adamına ve işyerlerine gerçekleştirilen silahlı saldırı kim kimden neyin hesabını soruyor sorusunu akıllara getirdi.

GÜNDEM 12.11.2017 20:17:00 0
Düğmeye kim?  Tetiğe kim bastı?

Kapaklı’da yaşanan bu olaylarının ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlatırken, olayın faillerinin hala yakalanamaması halk arasında tedirginlik yarattı.

 

CEBİNDEKİ TELEFON KURTARDI

 

Geçtiğimiz hafta ilk önce Kapaklı’nın tanınmış iş adamlarından Mehmet Karaçoban evinin önünde aracından inerken silahlı saldırıya uğradı. Beş metre mesafeden plakasız bir araçla kurşunlanan Karaçoban’ı yara almaktan cebindeki telefon kurtardı. Kapaklı’da Karaçoban’ın kurşunlanması konuşulurken, gecenin karanlığında bu defa Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın kızı ve damadının işlettiği Mandalı Restaurant kurşunların hedefi oldu. Çerkezköy Cumhuriyet savcısının talimatıyla Kapaklı polisi her iki kurşunlama için soruşturma başlatırken, bu olayların üzerinden 24 saat geçmeden ilçedeki iş adamlarına yönelik üçüncü bir kurşunlama vakası ise Kapaklı’da kim kimden neyin hesabını soruyor sorusunu akıllara getirdi.

 

KARŞILIK VERDİLER

 

Kapaklı’da iş adamları ve iş yerlerine yönelik ardı ardına gelen kurşunlama olaylarının ardından kurşunların hedefi haline gelen son işyeri ise Kapaklı’da uzun yıllardır halı saha işletmeciliği yapan Keleşler Halısahanın ortakları oldu. Yine benzer yöntemle yüzleri maskeli ve plakasız araçlarla kurbanlarına kurşun yağdıran kimliği meçhul şahıslara bu defa Zafer Çalışkan ve Bayram Dağlı karşılık verince olay yerinden kaçan zanlıları yakalamak için başlatılan çalışmalar devam ediyor.  Bazı müteahhitlere de dolaylı yönden tehdit ve tehditi andırır mesajların gönderilmesi akıllara kim kimden neyin hesabını soruyor sorusunu getirdi. Kapaklı’daki huzur ortamını bozuyor sorusunu da akıllara getirdi. Öte yandan ilçe merkezinde üç kurşunlama olayının ardından yetkililerden bir açıklama gelmemesi ise şaşkınlık yarattı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ