Seni Hiç Unutmadık Atam

Cumhuriyetimizin kurucusu, eşsiz devlet adamı ve yurdumuzun kurtarıcısı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 79'uncu yıl dönümünde tüm yurt genelinde olduğu gibi,Tekirdağ ve ilÃ?

GÜNDEM 10.11.2017 21:50:00 0
Seni Hiç Unutmadık Atam

ÇERKEZKÖY YASA BOĞULDU

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79’uncu yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk töreni düzenlendi. Çelenk törenine Tekirdağ Milletvekilimiz Ayşe Doğan, Çerkezköy Kaymakamı A. Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş, Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, STK temsilcileri, askeri erkan, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı’na sırasıyla Çerkezköy Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Çelenk sunumunun ardından saat 9’u 5 geçe sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunularak yaslar içinde bayraklar yarıya indirildi. Ardından hep birlikte İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşının okunmasının ardından çelenk töreni sona erdi.  

 

ZEYBEK GÖSTERİSİ İLE SONA ERDİ

 

Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk töreni ile başlayan anma programı, Halk Eğitim Merkezi’nde devam etti.  Pakize Narin Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından gerçekleştirilen anma programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Öğrencilerin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e dair şiirler okuduğu programda, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan koronun Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirmesi ile devam eden program, zeybek gösterisi ile sona erdi.

 

KAPAKLI’DA GELENEK BOZULMADI

 

Kapaklı’ da Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79. Yıldönümünde Saatler 9’u 5 geçtiğinde Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı,Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, İlçe Jandarma Komutanı Fevzi Bayram, İlçe Emniyet Müdürü V. Ekrem Çiçek, Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri, Daire Amirleri, Siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve vatandaşların katılımı ile birlikte Atatürk anıtının önünde Atatürk’ü anma töreni gerçekleştirildi. Törende çalan sirenlerle birlikte 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.  Anma programı, Kapaklı Belediye meydanında yapılan çelenk koyma törenine müteakip Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi Salonunda icra edilen program ile devam etti.

 

MALKARA’DA TÖRENE YOĞUN İLGİ

 

10 Kasım 2017 Cuma günü Malkara’da Atatürk Anıtı önünde Atatürk'ü Anma programı gerçekleştirildi.Törene; Malkara İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Murat Tatlı, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Demir, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, Malkara İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Murat Kızıltan, Siyasi Parti Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, Sivil Toplum Kuruluşu Yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, asker-i erkân, muhtarlar, okul müdürleri, dernek başkanları, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.10 Kasım Atatürk'ü Anma töreni; çelenklerin Atatürk Anıtı önüne sunulmasıyla başlayıp saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, saat 10.00'da Malkara Kültür Sarayı'nda gerçekleştirilen anma programıyla devam etti.Kültür Sarayındaki anma programı, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve 75. Yıl İlkokulu Müdürü Ulaş Engin'in yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı.

 

ATATÜRK ŞARKILARI SESLENDİRİLDİ

 

75. Yıl İlkokulu ve Merkez Ortaokulu'nun ortaklaşa hazırladığı anma programında; Anasınıfı öğrencilerinin “Sensin Yurdu Kurtaran” adlı gösterisi ve ilkokul ve ortaokul öğrencilerininAtatürk ile ilgili şiirler okuması,Ayrıca anma programında 95. Zırhlı Tugay Komutanlığından Piyade Üst Teğmen Görkem Ercan “Atatürk'ün Askeri Kişiliği” konulu konuşmasını gerçekleştirdi.Anma programı sonunda ilçemiz genelinde gerçekleştirilen Atatürk Konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmamalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Malkara İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Murat Tatlı ve Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul tarafından takdim edildi.

 

ÇORLU’ DA BANDO EŞLİĞİNDE SAYGI DURUŞU

 

Atatürk'ü anma programı Çorlu Atatürk Meydanı'nda da gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ile başladı. Yapılan çelenk sunma töreninde Çorlu Kaymakamlığı, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı ve Çorlu Belediye Başkanlığı çelenkleri sırasıyla Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından Atatürk Anıtı'na sunuldu. Programın devamında saat 9'u 5 geçe sirenler ve askeri bando eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşımızın söylenmesi ile son bulan çelenk sunma törenine devlet erkânı, siyasi parti başkan ve temsilcileri, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, askeri erkân, muhtarlar, sivil toplu örgütü temsilcileri, şehrimiz okullarının öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Çelenk sunma töreninin ardından anma programı,  Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde devam etti. Program Ulu Önder Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başladı. Sunuculuğunu FurtuniİsakPinhas Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Eylem Dicle'nin yaptığı programın devamında açılış konuşması FurtuniİsakPinhas Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Gülden Özgün, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma ise Piyade Kurmay Yarbay Özgür Oral tarafından yapıldı.

 

‘RUMELİ TÜRKÜLERİ’ KONSERİYLE DEVAM ETTİ

 

Yoğun katılımla gerçekleşen program, ödül töreni ve "Atatürk" adlı oratoryonun sahnelenmesi ile devam ederken, Memduh Şevket Esendal Sahnesi'ndeki program fuaye alanında yapılan Atatürk sergisinin katılımcılar tarafından ziyaret edilmesi ile son buldu.

 

TEKİRDAĞ’DA KATILIM OLDUKÇA YÜKSEKTİ

 

Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anma törenine, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Topçu Kur. Alb. Selçuk Kubilay Karslı, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, diğer protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Süleymanpaşa Belediyesi çalışanlarının da bulunduğu törende, geçtiğimiz yıllara oranla katılımın oldukça yüksek olduğu gözlendi. Anma töreni çelenklerin anıta konulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Saat 09.05'te törene katılan yüzlerce vatandaş, sirenlerle Ata'sı için 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

 

‘NUTUK’ HEDİYE EDİLDİ

 

Çelenk sunma töreni sonrasında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Cumhuriyet tarihine ışık tutan Atatürk'ün Nutuk kitabı, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından törene katılanlara dağıtıldı. Ayrıca törene katılan vatandaşlar ellerindeki karanfilleri anıta bırakarak Atatürk'e olan sevgi ve saygılarını dile getirdiler.

 

ANMA TÖRENLERİ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ'NDE DEVAM ETTİ

 

Başkan Kadir Albayrak, Valilik önünde düzenlenen çelenk sunma töreni sonrasında Namık Kemal Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen Atatürk'ü Anma Programına katıldı. İl protokolü, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrencinin katıldığı anma töreninde Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı görsel sunu eşliğinde anlatıldı. Program öğrencilerin sunum ve gösterileri ile devam etti. Resim ve kompozisyonda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Anma programı öğrencilerin hazırladığı tiyatro oyunu sahnelenmesi ile son buldu.


MARMARAEREĞLİSİ’NDE SİNEVİZYON GÖSTERİSİ YAPILDI

 

Marmaraereğlisi Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtı önündeki tören, Çelenk sunma, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.Anma törenlerine İlçe Kaymakamı Sıdkı ZEHİN, İlçe Garnizon Komutanı Bayram Ölçücüoğlu, Belediye Başkanı İbrahim Uyan, İlçe Jandarma Komutanı Sadullah Kalaycı ve İlçe Emniyet Müdürü Ant Yıkılmaz başta olmak üzere protokolün diğer temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.Saat 09.05’i gösterdiğinde ilçede hayat durdu. Göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi.Anma programı Marmaraereğlisi Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda devam etti. Yeniçiftlik Belediye Ortaokulu'nun hazırladığı anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Okul Müdürü Murat Eken'in günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasının ardından Sinevizyon gösterisi yapıldı. Öğrencilerin hazırladığı Şiir, 10 Kasım Oratoryası, Koro ve Atatürk'ün Sevdiği şarkıların Gitar ve Flüt dinletisiyle Anma programı sona erdi.

 

LÜLEBURGAZ’DA DA ANMA PROGRAMI SOLUKSUZ DEVAM ETTİ

 

Anma programı kapsamında, Lüleburgaz  Eski Hükümet Konağı önünde saat 9’a 5 kala Atatürk Anıtı’na çelenkler sunuldu. Saat 9’u 5 geçe siren sesleriyle birlikte Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Anma programı Prof. Dr. Necdet Tekin Gençlik Merkezinde devam etti.

 

“TEK BİR ATATÜRK VARDIR; TIPKI VATAN GİBİ, BAYRAK GİBİ”

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Lüleburgaz Lisesi Müdürü İsmail Yener bir konuşma yaptı. Yener konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Şüphesiz Atatürk, Türk Ulusu için çok büyük anlam ifade etmektedir. Ancak en yalın ifadeyle Kurtuluş Savaşının Başkumandanı Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideridir. Bu yönüyle farklı ideolojilere, farklı zümrelere ait Atatürk yoktur. Tek bir Atatürk vardır. Tıpkı vatan gibi, bayrak gibi milletimizi millet yapan ortak değerdir. Çevremizde yaşanan olaylar, atlattığımız badireler, ortak değerlerimize sahip çıkmak ve bu değerler etrafında kenetlenmek zorunda olduğumuz gerçeğini bize bir kez daha hatırlatmıştır. Bize düşen görev hamasi tartışmalara girmeden ortak değerlerimiz üzerinde kenetlenmek ve Atatürk’ün gösterdiği bilim-fen yolunda tarihimizden, milli ve manevi duygularımızdan güç alarak emin adımlarla yürümektir” dedi.

 

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ KARANFİLLERLE YÜRÜDÜ

 

Süleymanpaşa Belediyesi Tarihi Belediye Binası önünde toplanan yüzlerce belediye çalışanı, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat önderliğinde ellerinde karanfillerle tören alanına yürüyerek Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yılı anma törenlerine katıldı.Protokol üyelerinin ve çok sayıda vatandaşın da katıldığı tören Mustafa Kemal Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başladı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından saat 09.05’te Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yılı dolayısıyla 2 dakika boyunca çalan siren sesi ile birlikte, Süleymanpaşa’da adeta hayat durdu. 2 dakikalık saygı duruşunun ardından Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Süleymanpaşa Belediyesi çalışanları anıta karanfil bırakarak Ata’ya özlemlerini ifade ettiler.

 

MURATLI SAYGI DURUŞUNDA BULUNDU

        

Muratlı’da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Etkinlikleri kapsamında Çelenk Sunma Töreni, Kaymakam Dr. İsmail Altan Demirayak, ilçe protokol üyeleri, STK Temsilcileri, gaziler, muhtarlar, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.Çelenk sunma töreninde; Kaymakamlık Makamı, Belediye Başkanlığı ve çelenk sunmak üzere Kaymakamlık Makamına başvuran kuruluşların çelenkleri Hürriyet meydanındaki Atatürk anıtına sunuldu. Saat 9'u 5 geçe sirenlerin çalması ile Ulu Önder Atatürk'ün anısına 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve bayraklar yarıya indirildi.

 

ANMA PROGRAMI YAPILDI

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79. yıl dönümü münasebetiyle Muratlı Kültür Merkezinde 'Anma Programı' yapıldı.Anma programına Atatürk’e saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'mızın okunması ile başlandı. Günün anlam öneminin belirten konuşma Muratlı Hacı Rafet Gümüş Anadolu İmam hatip Lisesi Tarih Öğretmeni  Hande Becenen  tarafından yapıldı. Okullar arası şiir yarışmasında birinci olan şiir Mehmet Akif  Ortaokul öğrencisi Nehir Akdemir tarafından okundu. Muratlı Hacı Rafet Gümüş Anadolu İmam hatip Lisesi öğrencisi Salih Eskici tarafından "Mustafa Kemaller Tükenmez" adlı şiir okundu. Ardından  kompozisyon, şiir ve resim  yarışmalarında birinci olan öğrencilere ödülleri Kaymakam Dr. İsmail Altan Demirayak, Belediye Başkanı Nebi Tepe ile Muratlı MYO Müdür Yardımcısı Berna Tez  tarafından verildi. Anma Programı “Atatürk’e Sesleniş” adlı oratoryonun sahnelenmesiyle sona erdi.Gün içerisinde ayrıca Atatürk Anıtı önü ve Atatürk Evinde 09:00-12:00 saatleri arasında muratlıliselerinde okuyan öğrenciler tarafından İhtiram Nöbeti tutuldu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ