Sürdürülebilir Tarımın Önemi Konferansı Sunuldu

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği öğrencilerinin oluşturduğu Gıda Topluluğu'nun düzenlediği "Küresel İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Tarımın

GÜNDEM 10.11.2017 21:37:00 0
Sürdürülebilir Tarımın Önemi Konferansı Sunuldu

SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIMIN ÖNEMİNDEN BAHSEDİLDİ

 

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak katılan Mehmet Reis, yerli üretimin öneminden, küresel iklim değişikliğinin nedenlerine ve bu değişikliğin olabilecek sonuçlarına dikkat çekerek, sürdürülebilir tarımın öneminden bahsetti. Açılış konuşmalarını yapan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ve Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci Reis ürünleri kurucusu ve sayısız sosyal sorumluluk projesi sahibi Mehmet Reis’e iyi dileklerini ilettikten sonra konferansa katılan ve bu etkinliği gerçekleştirmede emeği geçen tüm öğrencilere ve akademisyenlere teşekkür ettiler.

 

“DÜNYANIN DENGESİ BOZULMUŞ DURUMDA”

 

Mehmet Reis, “Küresel iklim değişikliğini maalesef artık günümüzde yaşar hale geldik. Öyle ki bazı ürünlerin hasat dönemi bile değişmeye başladı. Eğer küresel iklim değişikliği ile mücadele edilmez ise yaşanılan kuraklık, sel ve donma gibi afetler daha sık yaşanarak sıradan bir hale gelecek. Bunun için yenilenebilir enerji kaynaklarına önem vererek enerji üretmeyi yaygınlaştırmamız gerekmektedir” dedi. Birleşmiş milletler verilere dikkat çeken Reis, “Şu an dünyada 815 milyon kişi açlık çekiyor, 2015 yılından bu yana 15 bin çocuk önlenebilir hastalıklar yüzünden hayatını kaybetmiş. Maalesef dünyanın dengesi bozulmuş durumda, dünyada ekilebilir arazilerin yüzde üçünü kaybetmişiz. Her ülke kendi ihtiyaçlarını karşılayacak kadar üretim yapmak zorundadır, ürün bolluğu ve ucuz ithalat dönemi sona eriyor” dedi. Ayrıca Reis obezite ve israf konusuna değinerek öğrencilere birtakım tavsiyelerde bulundu. Öğrenciler bu konferanstan memnun olduklarını ve bilgi edindiklerini belirterek teşekkürlerini sundular. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Mehmet Reis’e günün anısına özel, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci tarafından çiçek takdim edilmesi ile program son buldu.

 

Haber / Ruşa ELMA