Dört Üniversite Ortak Proje'de Bir Araya Geldi

Trakya Üniversiteler Birliği kapsamında dört üniversitenin (Trakya Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi) katılımı ile ve Trakya Kalkınma Aja

EĞİTİM 8.11.2017 16:12:00 0
Dört Üniversite Ortak Proje

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen Proje yarışmasının açılış törenine, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Trakya Üniversitesini temsilen Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Murat Yurtcan, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Trakya Üniversiteler Birliği kapsamında Çanakkale Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Trakya Üniversitesi katılımı ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde gerçekleşen Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

 

 

‘’BUGÜN BURADA BİR İLKİ BAŞLATTIK’’

 

Açılış konuşmasını yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Arge çalışmalarına değinerek "Bugün burada bir ilki başlattık. İnşallah bu ilk, uzun seneler sonra tüm Türkiye'de ve Trakya'da ses getirecek projelerin, yeni buluşların önünü açacaktır. Yaklaşık 6 aydır 4 üniversitemiz ile beraber yoğun bir çalışma neticesinde yaklaşık 50 tane projeyi buraya getirebildik. Amacımız üniversitelerde bulunan Ar-ge'lerin kendi bünyelerinde kalmayıp, tüm Trakya ve tüm Türkiye genelinde katma değeri yüksek ürünler yelpazesini genişletmek” açıklamalarında bulundu.

 

 

“DÖRT ÜNİVERSİTE BİRLİKTE, BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR”

 

Trakya Üniversitesini temsilen Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Murat Yurtcan, “2012 yılından beri Trakya Üniversiteler Birliği adı altında dört üniversite birlikte birlikten kuvvet doğar ilkesi çerçevesinde artan bir ivme ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.” diyerek Trakya Üniversiteler Birliği’nin gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yurtcan, “Etkinliğin gerçekleştirilmesinde tüm katkı sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

 

“TRAKYA PROJE PAZARI İLE BU ÇALIŞMALARA ÖN AYAK OLUNMAKTADIR”

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, üniversitelerin eğitim öğretimin yanında araştırma geliştirme görevlerinin olduğunu söyleyerek “Hızla gelişen Türkiye’de üniversitelerde gerçekleştirilen çalışmaların sanayi ile işbirliği içinde olması gerekliliği ortaya çıktı. Bu gün gerçekleştirilen Trakya Proje Pazarı ile bu çalışmalara ön ayak olunmaktadır” ifadesini kullandı.

 

“PROJE PAZARI ETKİNLİĞİ ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA DA DEVAM EDECEK”

 

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür açılışta gerçekleştirdiği konuşmasında “Biz dört üniversite olarak Trakya Proje Pazarı yapılması fikrini ortaya attık, Bu fikrin meyvelerini bu gün burada almaya başladık. İlk defa yapılacak proje pazarı etkinliği önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Trakya Proje Pazarı etkinliğindeki amaç bir platform oluşturarak Üniversiteler ile sanayiyi bir araya getirerek, sanayinin ihtiyaç duyduğu projelerin ticarileştirmesi hedeflenmektedir.” dedi.

 

“DEVİR YAZILIM VE BUNLARI PAYLAŞMA DEVRİ”

 

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü V. Prof. Dr. M. İhsan Soysal, “Trakya Üniversiteler Birliği Üst Kurulu, bu etkinliğin Balkan Üniversitelerine de yayılma kararı aldı. Bilginin sırça köşkte değil de kullanıcıların elinde olması lazım.   Devir, yazılım ve bunları paylaşma devri.  Bu vesile ile bu günkü etkinliğin bir parçası olmaktan büyük bir mutluluk duyuyor, etkinliğe destekleri bulunanlara teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

 

 

Nisan 2017’de başlayan Trakya Ar-Ge ve Teknoloji Proje Pazarı çalışmaları, Eylül 2017’de projelerin teslimleri ve ardından gelen hakem süreciyle devam etti. Başvuran 50 projenin 36’sı hakemlere değerlendirmek üzere gönderildi. Bunun sonucunda 10 proje yarışmaya katılmak üzere seçildi. Uzmanlık alanlarına göre seçilen hakemler tarafından 11 farklı değerlendirme kriterine tabi tutulan 10 projeden ilk 5’e giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi. Ödül takdiminin ardından program sonlandı.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ