Cumhuriyet Halk Partisi'nden, O Harekete Kınama Geldi

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanlığı, geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirilen Kapaklı Belediye Meclisi toplantısında, salonu terk ederek toplantıya katılmayan Ak Parti Meclis üyelerini bir

SİYASET 6.11.2017 17:04:00 0
Cumhuriyet Halk Partisi

‘’SAYGI DURUŞUNA DAHİ KATILMADAN MECLİSİ TERK ETTİLER’’

 

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanlığı tarafından yayınlanan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; "3 Kasım 2017 günü yapılan Kapaklı belediye meclis toplantısı, kamuoyunun bildiği üzere, AKP’li meclis üyelerinin kendilerince gerçekleştirdikleri protestoya sahne oldu. AKP’li belediye meclis üyeleri, genel siyasette yaşanan tartışmaları Kapaklı belediye meclisine yansıtarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için gerçekleştirilen saygı duruşuna dahi katılmadan toplantıyı terk ettiler’’ denildi.

 

 

‘’HALKIMIZIN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ’’

 

Açıklamanın devamında; ‘’Her fırsatta Kapaklı’nın sorunlarıyla ilgileniyor “-muş gibi” görünen AKP’li siyasetçiler, Kapaklı’nın hastane gibi en temel meselelerinin görüşüldüğü söz konusu toplantıya katılmayarak, amaçlarının Kapaklı’ya hizmet etmek olmadığını bir kez daha göstermişlerdir. Çiçeği burnunda bir ilçe olan Kapaklımıza, hiçbir devlet yatırımının gelmediği, okulu, kültür merkezini, hastane tadilatını Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin yaptıkları bir ortamda, iktidar partisinin temsilcileri olan meclis üyelerinin Kapaklı’ya yapılacak hizmetlerin görüşüldüğü belediye meclis toplantısını genel siyaset arenasına çevirerek terk etmelerini halkımızın takdirine bırakıyoruz’’ ifadeleri kullanıldı.

 

‘’MECLİS TOPLANTILARI DIŞINDA GÖRÜŞLERİNİ BİLDİREBİLİRLER’’

 

Açıklamada; ‘’Unutulmamalıdır ki Kapaklı belediye meclisi, genel siyaset konularının değil; Kapaklı’nın çeşitli siyasi parti görüşlerine sahip olan vatandaşlarının bütününün sorunlarının görüşüleceği yerdir. Kapaklı belediye meclisi, siyasi parti genel başkanları arasında yapılan tartışmaların konuşulduğu bir mecra değil, Kapaklı’ya yapılacak hizmetlerin görüşüldüğü bir alandır. Şayet AKP’li meclis üyeleri genel siyaset hususunda görüş bildirmek istiyorlarsa, Kapaklı belediye meclis toplantıları dışında bu görüşlerini bildirebilirler. Fakat öyle görünmektedir ki, maalesef kendilerinin amaçları görüş bildirmek yahut Kapaklı’ya hizmet etmek değildir. Kapaklı ve Tekirdağ Büyükşehir belediye meclisinin Cumhuriyet Halk Partili üyeleri, Kapaklı’ya hizmet etmeye devam edecek ve CHP önümüzdeki yerel seçimlerde Tekirdağ’da halkımızın desteğiyle, büyük bir coşkuyla bir kez daha 12-0 yapacaktır’’ denildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ