Önce yumruklar sonra efeler konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Olağan İlçe Kongresi 29 Ekim Spor Kompleksinde yapıldı. Kongreye tek liste ile giren Engin Camcı yeniden Başkanlığa seçilirken kongre öncesi yaşanan kavga seçime damga vurdu.?

SİYASET 5.11.2017 22:05:00 0
Önce yumruklar sonra efeler konuştu

Kongreye CHP Tekirdağ Milletvekilleri Emre Köprülü, Candan Yüceer, Faik Öztrak,Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu,  Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, STK’lar ile partililer katıldı. Yer tartışması Hayrabolu’da meydana gelen bir olay nedeniyle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Sinirlerin iyice gerilmesiyle coşkuyla başlayan kongreye gölge düşmüş oldu.

 

“KONGREYE GÖLGE DÜŞÜRENLERİ KINIYORUM”

 

Ortalığı yatıştırmak için kürsüye gelen Başkan Akay “Bunu üzülerek söylüyorum ancak öyle anlaşılıyor ki, hiç yeri olmamasına rağmen, Çerkezköy’le hiç alakası olmamasına rağmen, çözümlenme yeri yüce mahkemeler olmasına rağmen, buraya bilerek ve kasten CHP’lileri birbirine sokmak üzere gelenleri, kınıyorum. Başkan Engin Camcı ve yönetimine başarılar diliyorum. 6 oklu CHP çatısı altında siyaset yapmaktan onur ve gurur duyuyorum. CHP’de kardeşlik vardır. Bu çatı altında bilerek yada bilmeyerek yapılan bir durum yaşanmış ise bunun yeri burası olamaz. 2014 yerel seçimlerinde örgüte inanmayan örgütün içine dışarıdan bir belediye başkanı atamak istediler. Ama örgütümüz buna müsaade etmedi” dedi.Ayrıca Başkan Akay konuşmasında ‘Önümüzdeki süreçte yeniden sandık istiyorum’ sözlerini kullanarak, önümüzdeki seçim sürecinde adaylığını da açıklamış oldu. Akay’ın yaptığı etkili konuşmasının ardından kongre normale dönerken, yaşanan tatsız olayın ardından kongre divan seçimi ile başladı. Divan başkanlığına Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu getirilirken, katipliğe Hatica Karpuz ve Hüseyin Ülger getirildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından kongrede ilk konuşmayı CHP İlçe Başkanı Engin Camcı gerçekleştirdi. Camcı “ CHP’nin ve Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere gösterdiği hedeflerden sapmadan ve devrimleri ışığında Atatürk’ümüzün izinden gitmeye devam edeceğiz. Partimizin eski genel başkanlarından rahmetli İsmet İnönü ve Bülent Ecevit’i de rahmetle anıyor, önceki dönem Genel Başkanımız Deniz Baykal’a da acil şifalar diliyorum. Kongrenin Tekirdağ ve Çerkezköy’e hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

 TERMİK SANTRAL KONUSUNA DEĞİNDİ

 

Akay “10 yıl Çerkezköy’ü AK Partili belediye yönetti. 30 Mart 2014’de belediyeyi onlardan teslim aldık. O günden bu yana Çerkezköy’e güzel hizmetler yapıyoruz. Yerel iktidar on yıllık süre zarfından ilçenin eğitim sorununa el atamadılar. Bizler ilçemizin eğitim sorununa da el atarak çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz. Termik santral şimdi Kapaklı-Çerkezköy sınırları arasına getirildi. Termik santrali çevreye saygı olarak tanıtıyorlar. Bu bölgede 500 bin insanımız kömürden etkilenecek. Bu konuda tüm STK ve vatandaşlarımızı hassas olmaya davet ediyorum. Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz. İlçe kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu. 

 

“TÜRKİYE’DE HUKUK DEVLETİ BİTMİŞTİR”

 

Ülkenin ciddi sorunları olduğunu kaydeden CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak “ Enerjimizi bu sorunları çözümlemek için harcamalıyız. Birbirimizle kavga edecek zamanımız yoktur. Türkiye tek adamlığa doğru gidiyor. AK Parti Genel Başkanı ekonomi coştu diyor. Ekonomi coşmadı, benzin 5.5 TL, ekmek 1.25 TL oldu. Dolar 3.90’a çıktı. TL’miz dünyada en çok değer kaybeden para oldu. Türkiye’de bugün hukuk devleti bitmiştir. Valiler, Kaymakamlar, Emniyet Müdürleri ve savcılar iktidar yanlısı oldu. Seçilmiş Belediye Başkanlarını ben atadım diyip istifa ettiriyorlar. Biz onlara Faşizm eleştirisinde bulunduğumuzda ortalığı kaldırıyorlar. Hiç eleştiriye gelmiyorlar. Eleştirileri kabul etmeyenler bu ülkeyi nasıl yönetecek. Bu ülke 1.5 yıldır Ohal ile idare ediliyor. Seçim yasası değişmez ise bundan sonraki seçimler şaibeli olur. Bugün cebimiz yanıyorsa bu iktidarın hukuksuzluğundandır. Tekirdağ vergi sıralamasında dokuzuncu sırada ama devlet yatırımı almada 60.sıradayız. Çevre kirliliği az olan yerlerde bu termikler yapılabilir ama Çerkezköy’de yapılamaz. Kısacası Trakya’nın hiçbir yerine yapılamaz. Çerkezköy ise bu konuda dik duracaktır” ifadelerini kullandı.

 

“ANNE VE BABAMA KÜFÜR EDİLMESİ BENİ ÇOK ÜZDÜ”

 

Hayrabolu’da bir kişinin kendisine küfür ettiğini ve bu durumun kendisini çok üzdüğünü belirten“CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer “ CHP halkın sesidir. Sesi olmayı da devam edecektir. Şartlar giderek ağırlaştı. 2019 yılında iki büyük seçim bizi bekliyor. Bu ülkenin kader seçimi olacaktır. Birlik ve beraberlik içinde omuz omuza kenetlenmemiz gerekiyor. CHP’nin neferi olmaktan gurur duyuyorum. Eksiklerim, hatalarım ve yanlışlarım olabilir. Ama güçlü bir iradem var. Mutlu bir Tekirdağ için çalışıyorum. Hayrabolu’nda birisi tarafından arandım ve ağza alınmayacak söylemlerde bulunuldu. 75 yaşındaki anne ve babama küfür edilmesi beni çok üzdü. Babamın hasta olduğunda bile beni aramayan İl Başkanımıza bana yapılan durumun hakkında ne yapılıp yapılmadığını sorduğumda kendisi “ Ben yazılı işlere bakarım” cevabını verdi. Ben bir Cumhuriyet kadınıyım. Ben bir anneyim. Bu parti kimsenin malı değil, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlık yaptığı yerde bunlar olamaz. Ben Atatürk kızıyım, ben CHP’liyim. Ben Cumhuriyet kadınıyım. Aileme dil uzatanın dilini kopartırım. CHP’de ayrıştırılmaya ötekileştirilmeye yer yoktur” ifadelerine yer verdi.

 

“BELEDİYEDE ÇALIŞIYORSA GEREKENİ YAPARIM”

 

Yüceer’in konuşmasının ardından söz alan Kongre Divan Başkanı ve Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi  Altayoğlu “ Hayrabolu’da meydana gelen olay bizleri de üzdü. Bu şahıs belediyemizde çalışmıyor. Kim olduğunu bile bilmiyoruz ve araştırmalarımız devam ediyor. Olay zaten mahkeme. Eğer o kişi Hayrabolu Belediyesinde çalışıyorsa ben gerekeni yaparım” dedi.

 

 

“İNSANLARIN ÖZGÜRCE YAŞAMASINI SAĞLAYAN PARTİ CHP’DİR”

 

 CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten’de şunları kaydetti: “Herkes buna uymak zorundadır. 2019 yılında yapılacak seçimlerde parlamenter rejimin tekrarı için seçimi kazanmamız gerekiyor. 2014 seçimlerde yerel iktidara sahip olan tek il Tekirdağ’dır. Örgütlerimiz,belediye başkanlarımıza destek olmaya devam etmektedir.CHP’nin özünde insan vardır. Hiç kimseyi ötekileştirmeyen insanların özgürce yaşamasını sağlayan parti CHP’dir. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın 2019 seçimlerinde Ak Parti iktidarına son vereceğiz”

 

 

ZEYBEKLE BİTTİ

 

Kongrede 268 delegeden 205’i sandık başına gitti. Altı oyun geçersiz sayıldığı seçimde 199 oy alan mevcut başkan Engin Camcı tekrar başkanlığa seçilmiş oldu. Zeybek ekibi sahneye çıkarak muhteşem bir gösteri sundu. Hep bir ağızdan İzmir Marşı ve Onuncu Yıl Marşı söylenerek kongre sonlandı.

 

 

 

Haber : Hüsnü SARIGÜL/Hüseyin GÖKÇELİ/Şaban KARDEŞ