Yerli otomobil için imzalar atıldı

Türkiye'nin otomobili için yola çıkılıyor.

BİLİM TEKNOLOJİ 2.11.2017 17:26:00 0
Yerli otomobil için imzalar atıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çağrıyı yaptı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TOBB koordinasyonunu yürüttü. 5 firma elini taşın altına koydu ve Ortak Girişim Grubu’nu oluşturdu. 60 yıllık rüya için imzalar bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde atıldı.

Ortak Girişim Grubu’nda 5 babayiğit bulunuyor. Anadolu Grubu (Isuzu), BMC, Kıraça Holding (Karsan Otomotiv), Turkcell ve Zorlu Holding (Vestel), Ortak Girişim Grubu içerisinde tecrübelerini, güçlerini birleştirecek. Hedef 2018’in başında Türkiye’nin Otomobili’ni yapacak şirketi kurmak.

Yerli otomobilin ilk alıcısı benim" dedi. Erdoğan ilk yerli otomobili üretecek ortak girişim grubunu şu sözlerle açıkladı: Şimdi size ortak girişim grubunda yer alan 5 şirketimizi teker teker açıklıyorum. O babayiğitleri harf sırasına göre açıklayacağım. İlki Anadolu Grup. Temelleri 1950 yılında atılan grubumuz 50 bin çalışanı ile Türk ekonomisine çok önemli katkıları var. Harf sırasına göre ikinci baba yiğidimiz, BMC grup. Yarım asırlık bir geçmişe sahip. Üçüncü babayiğidimiz, Kıraça Holding'dir. Yarım asrı aşan bir birikimi var. Dördüncü babayiğidimiz Turkcell grubu. Beşinci babayiğidimiz Zorlu Holding.

 

Haber / Hüseyin Gökçeli