Soruşturma başlatıldı

Çorlu'da işitme engelli 7 yaşındaki Efe Ç.'nin servis minibüsünde 6 saat unutulmasıyla ilgili Kaymakam Levent Kılıç, adli soruşturma başlatıldığını söyledi.

GÜNDEM 1.11.2017 18:52:00 0
Soruşturma başlatıldı

Çorlu Sakatlar Derneği İlköğretim Okulu ve İş Okulu'nda eğitim alan işitme engelli Efe Ç.'yi, babaannesi İran Ç., geçen cuma sabahı okula götürmesi için E.T. yönetimindeki servis aracına bindirdi. İddiaya göre, sürücü E.T., servisteki öğrencileri okula bıraktıktan sonra aracını evinin önüne park etti. Aradan geçen 6 saat sonra sabah bıraktığı öğrencileri tekrar almaya gitmek için aracına binen E.T., içeride öğrenci Efe'yi  korkmuş halde görünce, hiçbir şey olmamış gibi çocuğu evine götürüp bıraktı.

 

ANNENİN DİKKATİ ORTAYA ÇIKARDI

 

Oğlunun eve gelmesiyle birlikte Leyla Ç., Efe'nin beslenme çantasını açtığında sabah koyduğu yiyecekleri yemediğini fark etti. Bunun üzerine okula giderek öğretmen ile görüşen anneye öğretmen, oğlunun okula gelmediğini söyledi. Bu cevap karşısında şok olan Leyla Ç., oğlunu servis aracına kendisinin bindirdiğini söyledi. Durumun bildirildiği okul yönetimini, güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Kamera kayıtlarında öğrenci Efe Ç.'nin araçtan inmediğinin fark edilmesi üzerine servis sürücüsü E.T., okula çağrıldı. Sürücü, önce, öğrenciyi okula bıraktığını söyleyerek hakkındaki iddiaları kabul etmedi. Güvenlik kamerası görüntüleri gösterilen sürücü bu kez öğrenciyi araçta unuttuğunu itiraf etti.

 

Anne Leyla Ç., Çorlu Emniyet Müdürlüğü'ne giderek servis sürücüsünden şikayetçi oldu. Şikayet üzerine sürücü E.T., gözaltına alındı. Polisteki soruşturmasının ardından adliyeye sevk edilen E.T., savcılıktaki ifadesinin ardından 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlamasıyla nöbetçi mahkemeye gönderildi. Mahkeme E.T.'yi serbest bıraktı.

 

AİLE TEPKİ GÖSTERDİ

 

Okul servisinde unutulan işitme engelli Efe Ç.'nin babaannesi İran Ç, torununu servise kendisinin bindirdiğini belirterek, "Daha sonra okuldan geldi, servisten aldım. İçeriye girdiğinde aç olduğunu söyledi. Beslenmesinde o gün poğaça ile ayran vardı. Çıkarttım çocuk nasıl yiyor. Annesi, 'Efe bugün beslenmesini hiç yememiş' dedi ve okula gitti. Öğretmen Efe'nin hiç okula gelmediğini söylemiş. Müdürleri çağırıp güvenlik kameralarını incelemişler. Araçtan inen 8 çocuk var ama Efe inmemiş. Servis şoförü çağırılmış o da inkar etmiş. O servis şoförü bunun hesabını verecek. Saatlerce çocuk nerede kaldı? Biz polise gidip şikayetçi olduk ve aynı servis şoförünü istemedik. Bize başka araç verdiler. Kendinizi bizim yerimize koyun. Şaşırdık kaldık. Efe hareketli bir çocuk,  6 saat ne yaptı, ne etti bizde bilmiyoruz. Halen perişanız uyuyamıyoruz" dedi.

 

Haber / Hüsnü SARIGÜL