Uyuşturucun Zararlarını Kısa Filmle Anlattılar

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı "Uyuşturucuya Hayır!" kampanyası kapsamında 'Damarlarındaki Asil Kanı Kirletme' sloganı ile başlayan Kısa Film yarışması sonuçlandÄ?

GÜNDEM 31.10.2017 17:45:00 0
Uyuşturucun Zararlarını Kısa Filmle Anlattılar

Milliyetçi Hareket Merkezi Genel Merkezi Gün Sazak Konferans Salonu’nda yapılan ödül törenine; MHP Divan Üyeleri, MYK Üyeleri, Milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı. 

 

‘’UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEMİZ TÜM KARARLILIĞIMIZLA DEVAM EDECEKTİR’’

 

Törende konuşan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz: Bugün maalesef tüm dünyada olduğu gibi Türk gençliğini de avuçlarının içine alarak etkisiz hale getirmek isteyen uyuşturucu çeteleri ve bunlarla ilişkili odaklar kirli oyunlarına devam etmektedir.  Ne yazık ki bu kirli oyunun etkileri sokaklarımızda, okullarımızda hatta evlerimizde kendini hissettirmektedir. Kişi ve toplum sağlığını, aile kurumunu, ahlaki değerleri, gençlerin eğitimini ve gelişimini tehdit eden uyuşturucu kullanımı ile evrensel insan haklarına saygılı, sosyal çevrenin değerlerini de dikkate alarak topluma karşı sorumluluk duygusuyla hareket eden Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı “Uyuşturucu İle Mücadele Platformu” çalışmalarına bugün de tüm kararlılığıyla devam etmektedir. Bu kapsamda bugün Damarlarındaki Asil Kanı Kirletme sloganıyla başlattığımız kısa film yarışmamızın ödül töreni için bir araya geldik. Her şeyden önce yarışmamıza gönderilen 43 filminde gönderenlerine toplumumuzun en büyük sorunlarından biri olan bu konuda emek harcadıkları katkı sağladıkları için canı gönülden teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

 

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

 

Kılavuz’un konuşması sonrası dereceye giren filmlerin tamamının izlendiği dakikalarda duygusal anlar da yaşandı. Gönderilen 43 filmin alanında uzman bir heyet tarafından sinematografik ve psiko – sosyolojik açılardan değerlendirilmesi sonucu: Madde bağımlısı olan bir gencin askere gittikten sonra bağımlılıktan duyduğu pişmanlık ve maddeden kurtulması konusunun işlendiği ‘Asil kan – Vatan borcu’ isimli Kocaeli Ülkü Ocakları’nın gönderdiği film birinci olarak 3 tam altın, İzmir Ülkü Ocakları İkinci olarak iki tam altın, Bursa Ülkü OcaklarıÜçüncü olarak bir tam altın, Sivas ve İstanbul Ataşehir Ülkü Ocakları Mansiyon ödüllerini kazanarak yarımşar altın kazandı. Ödül töreni sonrası Ülkü Ocakları Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı platformunun hazırladığı resim sergisinin gezilmesiyle program son buldu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ