"Kurtuluş günlerimiz toplumsal hafızamızdır"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divan Üyesi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü "Kurtuluş günlerimiz, tarihe ışık tutması, geleceğimize yön vermesi açısından bizim toplumsal

SİYASET 30.10.2017 18:39:00 0

Köprülü,  1 Kasım Çorlu ve Saray ilçelerimizin düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü kutlama mesajı yayımladı. Köprülü’nün mesajı tam olarak şöyle: “1 Kasım Çorlu ve Saray ilçelerimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümleri kutlu olsun. Tarih bizlere göstermiştir ki; geçmişi hatırlamak, bağımsızlığın önemini kavramak, çekilen acıları bir daha yaşamamak için önemlidir. Bu nedenle kurtuluş günlerimiz, tarihe ışık tutması, geleceğimize yön vermesi açısından bizim toplumsal hafızamızdır. Ülkesinin bağımsız bir vatan olması için canı pahasına, bu topraklar için feda etmeye hazır olduğunu tarihin her döneminde ispatlayan Çorlu ve Saray halkı, bugün de her türlü bölücü ve gerici akımlara karşı atasının, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, milli ve onurlu bir duruş sergilemeye devam etmektedir. Çorlu ve Saray halkının her bir ferdi, yetiştiği topraklar ve tarih itibariyle ‘tam bağımsız Türkiye’ idealini yaşatmak için çalışmaktadır. Dün kurtuluş mücadelesinden başarıyla çıkan halkımız; bugün de ekonomik, sosyal ve siyasi her türlü sorundan, dayanışma ve güç birliği içerisinde, bu sorunların üstesinden gelmeyi başarmışlardır.

 

Çorlu ve Saray ilçelerimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, Cumhuriyetimizin kurucu felsefesini koruyacak ve yaşatacaktır. Bu duygularla; Çorlu ve Saray’ın,  95’inci kurtuluş yıldönümlerini kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan topraklarını canları pahasına savunan tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, tüm hemşerilerime saygılar sunuyorum.”

 

Haber / Şaban KARDEŞ