Bitmeyecek Coşku!

Tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ'da da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu yapılan etkinliklerle doyasıya yaşandı.

KÜLTÜR SANAT 29.10.2017 19:05:00 0
Bitmeyecek Coşku!

Tekirdağ ve 11 ilçesinde düzenlenen etkinliklere vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilirken, 94 yıl önce 29 Ekim’de ilan edilen Cumhuriyet’in coşkusu ilk günkü gibi yaşandı.

 

Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 94. Yıldönümü Tekirdağ ve 11 ilçesinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. 28 Ekim 2017 Cumartesi günü Tekirdağ merkez ve 11 ilçesinde Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından başlayan törenler, 29 Ekim Pazar günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle devam etti.

 

ÇERKEZKÖY ÇİFTE BAYRAM YAŞADI

 

Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 94. Yıldönümü ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümü nedeni ile Cumartesi günü düzenlenen Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreninin ardından kutlamalar dün sabah saat 09.00’da Çerkezköy Kaymakamı A. Selami Abban’ın Kaymakamlık Makamı’nda tebrikleri kabul etmesi ile başladı. Tebrikatların ardından tören alanına gelen protokol üyeleri ile birlikte alanda bulunan binlerce vatandaşa Türk Bayrakları hediye edildi. Ardından Belediye Meydanı’ndaki kutlama töreni saat 10.00’da, Çerkezköy Kaymakamı A. Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş ve Belediye Başkanı Vahap Akay’ın meydanda bulunan halkı selamlamasının ardından, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile şanlı bayrağımız göklerdeki yerini aldı.

AKAY, NEDENLERİYLE CUMHURİYETİ VE ÇERKEZKÖY’ÜN KURTULUŞUNU ANLATTI

Yapılan törende bir konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyetin ilan edilişinin 94. Yılı ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtarılışının 95. Yıldönümü ile ilgili bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Akay;  “Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. Yıldönümü aynı zamanda Çerkezköy’ümüzün düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümü. Bu vesile ile tüm hemşehrilerimin Kurtuluş Gününü ve Cumhuriyet Bayramlarını kutluyorum. Cumhuriyeti bizlere armağan eden ulusumuzun kurucusu kurtarıcısı büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü, silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Çerkezköy’ümüz tarihte Bulgar işgali altında yunan işgali altında kalmış ardından Atatürk’ümüzün önderliğinde başlayan ulusal kurtuluş mücadelesinde güzel bir tesadüfle Cumhuriyetin ilanından tam bir yıl önce 29 Ekim 1922 de düşman işgalinden kurtulmuş. O günlerde vatan toprağı için kurtuluş mücadelesi veren atalarımıza, tarihten bugüne kadar her karış vatan toprağı için hayatlarını feda ederek şehit olan askerimize, polisimize, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimize, vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Bu toprakların birliği için mücadele eden onurumuz, gururumuz Türk Silahlı kuvvetleri mensuplarımızdan, polisimizden Allah razı olsun diyorum’’ diye konuştu.

 

‘’SANAYİLEŞME İLE BİRLİKTE GÖÇ ALMAYA BAŞLADI’’

 

Başkan Akay; ‘’Çerkezköy’ümüz kuruluşundan itibaren 1970’li yılların başına kadar küçük ve orta halli bir kasaba iken 1974 yılı başından itibaren sanayi ile tanışmaya başladı. Sanayileşme hamlesinin ilk adımına öncülük eden kıymetli büyüğümüz eski Belediye Başkanımız rahmetli Hikmet Uğraş’ı da ayrıca rahmetle anıyorum. 1974 yılında başlayan sanayileşme ile birlikte Çerkezköy yoğun göç almaya ve her geçen gün hızla nüfusunu arttırmaya devam etmiştir. Geldiğimiz noktada coğrafi olarak Tekirdağ ilçeleri arasında %2 ile en küçük yüzölçümlü ancak nüfus olarak 3. Büyük ilçesiyiz’’ ifadelerini kullandı.

 

‘’ÇERKEZKÖY’DE HEP BİRLİKTE SAĞLIKLA YAŞAMAKTAN MUTLUYUZ’’

 

Akay; ‘’Yüzde 85’i göç olan Çerkezköy’ümüz Türkiye’mizin dört bir yanından işi için aşı için burada buluşmuş vatandaşlarımız ile kardeşçe yaşadığımız şehrin adı. Biz işi için aşı için asgari müştereklerde buluşarak Çerkezköylülük bilinci içerisinde bu topraklarda nefes alan herkesle beraber hemşehriyiz herkesle birlikte Çerkezköylüyüz. Bu anlamda geldiğimiz bu günde kendi sınırlarında 3 organize sanayi bölgesinde yaklaşık 400 fabrikayı barındıran, ülkemizin bütçesine çok ciddi katma değer sağlayan sanayi kenti çevre dostu bir Çerkezköy’de hep birlikte sağlıkla yaşamaktan mutluyuz’’ diye konuştu.

 

‘’ÇERKEZKÖYÜMÜZE BUGÜNDEN SAHİP ÇIKALIM’’

 

Çerkezköy’de yapılması planlanan Termik Santal konusuna da değinen Akay; ‘’Bu topraklara, yer altı kaynaklarımıza, havasına, suyuna, geleceğine sahip çıkan; havası temiz, dereleri temiz, suyu temiz, nefes alınabilen bir Çerkezköy’de yaşama umudumuzu koruyoruz. Hep birlikte, sadece bugünü değil geleceğimize ve çocuklarımıza borçlu olduğumuz bu topraklara Çerkezköyümüze bugünden sahip çıkalım. Hep birlikte hep bir ağızdan Sevdamıza yani Çerkezköy’ümüze sahip çıkalım. Bu duygularla Geçmişten bugüne bu topraklara hizmet eden başta kaymakamlarımız ve Belediye Başkanlarımız olmak üzere görev yapan herkese bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bir kez daha kurtuluş günümüz kutlu olsun Bir kez daha Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Yaşasın bizlere bugünleri armağan eden eşsiz liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Yaşasın Cumhuriyet’’ şeklinde konuştu. Başkan Akay’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Kaymakamı A. Selami Abban günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Kaymakam A. Selami Abban’ın konuşmasının ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile Resim, Şiir, Kompozisyon ve sportif branşlarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilerin günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okumasının ardından, türküler söylendi ve Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sahneledi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlama programı yapılan Geçit Töreni ile sona erdi. Gündüz yapılan etkinliklerin ardından akşam saat 19:30'da Belediye Meydanından 'Vatan Size Minnettar' Anıtına yapılan yürüyüşün ardından Kipa AVM önünde düzenlenen Emre Aydın konseriyle coşku doruğa çıktı. Çerkezköylü vatandaşlar Cumhuriyet Bayramını unutamayacağı bir törenle kutlamış olmanın mutluluğu ile evlerine döndüler.

 

ATATÜRK ANITI ÖNÜNDE BAŞLAYAN ŞÖLEN, STADYUMDA DEVAM ETTİ

 

Kapaklı’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, Cumartesi günü düzenlenen Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreninin ardından dün Mustafa Uğraş stadyumunda düzenlenen törenle devam etti. Her yaştan vatandaşların katıldığı etkinliklerde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşku ile kutlandı. Etkinlikler saat 19.00’da Fener alayı düzenlenmesinin ardından sevilen sanatçı Gökçe’nin konseriyle devam etti.

 

ÇORLU’DA DÜZENLENEN ETKİNLİKLERE, ASKERİ BANDO RENK KATTI

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Çorlu'da da törenlerle kutlandı. Cumartesi günü Atatürk anıtı önüne çelenk sunulması ile başlayan törenler, dün Heykel Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerle devam etti. Çorlu’daki etkinliklere askeri bando damga vururken, yoğun katılımla Cumhuriyet coşkusu doyasıya yaşandı. Tören geçişine katılan motosiklet, trak off ve bisiklet grupları programa renk katarken, Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından törenlere katılanlara bayrak dağıtımı yapıldı. Çorlu’daki etkinliklere saat 18.30’da düzenlenen Fener alayı ile devam edilirken, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, Cumhuriyet Parkı’nda konser veren, sevilen sanatçı Ziynet Sali, Çorluluları coşturdu.

MARMARAEREĞLİSİ’NDE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

 

Marmaraereğlisi Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sabah saat 09:00 da Kaymakamlık makamında tebrikat töreni ile başlayan kutlama programı, Sahil tören alanında halkın yoğun katılımıyla coşku içinde kutlanmaya devam etti. Öğrencilerin okuduğu şiirler ve İlçe genelinde ki okulların hazırlamış olduğu gösteriler büyük beğeni topladı. Okulların ve Bando takımının yaptığı yürüyüş sonrası Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sona erdi.

 

HAYRABOLU’DA CUMHURİYET COŞKUSU DOYASIYA YAŞANDI

 

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Hayrabolu’da da Cumhuriyet Bayramı heyecanı ilk günkü gibi yaşandı. Dün Hükümet Konağında Kaymakam İsmail Bayata, Garnizon Komutanı Albay Osman Kaan Özev, Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu’nun tebrikleri kabul etmesiyle başlayan törende, Hayrabolulular Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadılar. İlçenin Alpullu Caddesinde yapılan törende öğrencilerin, askerlerin ve vatandaşların bayram kutlamasından sonra saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu.

 

Tören Hayrabolu Kaymakamı İsmail Bayata'nın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti. Tören sırasında öğrenciler şiirler okudular ve Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Törenler resmi geçit töreniyle son buldu.

 

SARAY HALKINDAN ETKİNLİKLERE YOĞUN İLGİ

 

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi Saray’da da coşku ile yaşandı. Saat 09.00’da başlayan törenlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, Cumhuriyet Bayramı coşku ile kutlandı. Gündüz etkinliklerinin ardından, saat 18.30’da düzenlenen fener alayına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sonrasında Saray halkına konser veren Moğollar grubu, vatandaşları coşturdu.

 

MALKARA DA 29 EKİM COŞKUSUNA ORTAK OLDU

 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. Yılı nedeniyle Malkara’da da düzenlenen çeşitli etkinliklerle Cumhuriyet heyecanına ortak olundu. Dün saat 9.30'da Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen tebrikat töreni ile başladı. Tebrikat töreninde Malkara İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, protokol üyelerinin tebriklerini kabul etti. Tebrikatların ardından Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin yapılacağı alana geçildi. Törende ilk olarak Malkara İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Murat Tatlı ve Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul törene katılanları selamlayarak, herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladılar. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Kaymakamı Erkan Karahan günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Öğrenciler şiirlerini okuduktan sonra, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Program, Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Taekwondo Takımının gösterileri ile devam etti. Yapılan gösterilerin ardından geçit töreniyle Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri son buldu.

ŞARKÖY’DE 94 YILLIK CUMHURİYET COŞKUSU İLK GÜNKÜ GİBİ YAŞANDI

 

Cumhuriyetimizin 94. Yıldönümü Şarköy’de de yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenlerde, 94 yıllık Cumhuriyet coşkusu ilk günkü gibi yaşandı. Gündüz yapılan törenlerin ardından saat 20.00’de Baha, Beyza Durmaz ve Mustafa Sevim’in verdiği konserle vatandaşlar Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadılar.

 

ERGENE`DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU!

 

Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte Kapaklı ile ilçe statüsü kazanan Ergene’de, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. Yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Ergeneli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde Cumhuriyet coşkusu ilk günkü gibi yaşandı.

 

TEKİRDAĞ’DA BİTMEYEN COŞKU!

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94. Yıldönümü etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ’da da yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı. Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Selçuk Kubilay Karslı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın halkı selamlaması ile başlayan tören, İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajının okunmasıyla devam etti. Vali Mehmet Ceylan'ın vatandaşlara seslendiği törende, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini ifade eden şiirler okundu ve şiir, resim, kompozisyon ve afiş dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Vali Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Topçu Kur. Alb. Selçuk Kubilay Karslı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın vatandaşları selamladığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, tören birliklerinin geçit töreni ile sona erdi.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ