Öğrencilerden, Voleybola Yoğun İlgi

Keşan Belediyesi'nin sportif ve bedensel gelişimlerine de katkı sağlamak amacıyla açtığı kurslardan olan voleybol kursu yoğun ilgi görüyor.

SPOR 29.10.2017 17:37:00 0
Öğrencilerden, Voleybola Yoğun İlgi

Bir hafta önce açılan kurslarda öğrenciler hem bedensel ve zihinsel olarak, sağlıklı bir birey olarak yetişirken, öğrendiği voleybolla ülke sporuna katkı sağlanması hedefleniyor.

HER CUMARTESİ 3 GRUP HALİNDE VERİLİYOR

 

Kurs Keşan Belediyesi Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda, Keşan Belediyesi Spor Koordinatörü Mürüvvet Buruk tarafından veriliyor. Kurs cumartesi günleri 10.30-11.45-13.15 saatlerinde başlamak üzere yaş gruplarına göre ayrılmış şekilde 3 grup halinde veriliyor.

 

‘’SORUMLULUK DUYGUSUNU GELİŞTİRİR’’

 

Voleybolun her spor dalının sağladığı fiziksel gelişimle birlikte vücudun esneklik kazanmasına ayrıca bir etkisi olduğunu belirten Buruk, “Basketbol yardımlaşma duygusunu arttıran bir spordur. Zamanı verimli kullanmayı öğretir. Sorumluluk duygusunu da geliştirir. Basketbola başlama yaşı 9 yaş ve üstü olarak tavsiye edilir. Günümüzde çocuklar için spor yapma artık bir lüks değil gereklilik. Sportif aktiviteler sosyal ve fiziksel gelişime katkı sağlar. Sporla kalori yakımı hızlanır, boy uzaması sağlanır, kondisyon artar, sağlıklı bir vücuda kavuşulur. Spor dengeli bir vücut gelişimi için de şarttır. Çocuklarımız daha dinç, aktif ve sağlıklı bir yaşam için spora yönlendirilmeli” dedi.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ