''Teşekkür Edip Gurur Duyun''

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy'e yapılması planlanan Kapalı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun temeli atıldı.

GÜNDEM 26.10.2017 20:04:00 0

Temel atma töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, muhalefet parti temsilcilerinden dert yandı. Yaptıkları projeleri görmezden gelerek, devamlı eleştiri aldıklarını ifade eden Albayrak; ‘’Ben rakiplerimden bir şey istemiyorum. Bana halkımızın vatandaşımızın Allah razı olsun demesi yeter. Bize en büyük gücü onlar veriyor. Hükümetin yaptığı yatırımlardan gurur duyuyorsak sizde bizim yaptığımız yatırımlar için teşekkür edip gurur duyun’’ diye konuştu. Albayrak, ayrıca 2018 yılında Çerkezköy’ün tüm içme suyu hatlarının yenileneceği müjdesini de verdi.

Törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa, Genel Sekreter Oral Karakaya, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Esengül Güven, İmdat Özgör, Enver Bayram, AK Partili Belediye Meclis üyesi Ömer Kılınç, CHP’li Belediye Meclis üyeleri, hayırsever Serkan Karagöz, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

‘’TESİS 1 YIL SONRA ÇERKEZKÖYLÜLERİN HİZMETİNE SUNULACAK’’

 

Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından kürsüye gelen Genel Sekreter Oral Karakaya, Çerkezköy’e yapılacak olan yüzme havuzu hakkında bilgilendirmede bulundu. Karakaya; Toplam 5 bin 155 metrekarelik bir inşaat alanına sahip olan tesiste 1 yarı olimpik yüzme havuzu, 1 çocuk havuzu, sauna, fitness, antrenör odaları ve çalıştırıcı odaları olmak üzere bir kompleks şeklinde planlanmıştır. Ayrıca tesisin önünde koşu ve bisiklet yolları oluşturulacak. İçerisinde 520 kapasiteli bir tribün de mevcut. Tesis tam bir yıl sonra Çerkezköy halkının hizmetine sunulur hale gelecektir. Toplam ihale bedeli de 9 milyon 650 bin TL’dir’’ dedi.

 

‘’YATIRIMINI YAPMASI GEREKEN KURUM GENÇLİK SPOR BAKANLIĞIDIR’’

Belediye Başkanı olduğu günden beri yapılan yatırımları katılımcılara aktaran Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı eleştirdi. Akay; “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin 10 milyonluk yatırımını yapması gereken kurum Gençlik Spor Bakanlığıdır. Bakanlık bu yıl içinde 284 adet spor salonu, 30 atletizm pisti, 830 mahalle tipi futbol, basketbol ve voleybol kompleksi yapmış. Türkiye’de 72 havuz yapmışlar, Tekirdağ’da yok, yapmaya da niyetleri yoktur. 329 futbol sahası yapmışlar. 81 il ve bin ilçe var. Türkiye’nin en önemli illeri arasında yer alan katma değer ve vergi veren iller sırasında üst sıralarda yer alan Tekirdağ’a ise bir saha kazandıramıyorsunuz” şeklinde konuştu.

 

‘’YA GÖZÜNÜZ KÖR YA DA ÖNÜNÜZÜ GÖRMÜYORSUNUZ’’

 

Ak Parti İl ve İlçe Başkanlarını da eleştiren Akay; ‘’AK Parti İlçe Başkanı kalkmış ortada eserin mi var diyor. Ya gözünüz kör ya da önünüzü görmüyorsunuz. İl Başkanı ise kalkmış Kızılpınar’a çivi çakmadınız diyor. Bunları  görmüyorlar mı? Vatandaştan bu kadar mı uzaksınız? Yaşadığınız şehri bu kadar da görmüyorsunuz. Ben şaşkınım ve bu şaşkınlığımı 1.5 ay koruyacağım. 2018 yılında bir aksilik çıkmazsa yerel seçim atmosferine gireceğiz. Arkadaşlar “sokağa çıktık” diye beyanatlar veriyorlar. Biz de sokaktayız, vatandaşın yanındayız. Buyurun gelin. Vatandaşa hep birlikte anlatalım. 10 yıl boyunca görmezden geldiğiniz ahıra döndürdüğünüz kapattığınız darmadağın ettiğiniz Çerkezköy’ün bugün ki halini hep beraber karşılaştıralım. Yaptığımız işin ne olduğunu biliyoruz. Vatandaşın bu noktada ihtiyaç taleplerine göre çalışıyoruz. Verdiğimiz sözleri teker teker tamamını yerine getiriyor olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a teşekkür ediyorum. Yatırımlarımız hayallerimiz, Çerkezköy sevdamız artarak devam edecektir”dedi.

 

“İÇME SUYU HATTININ TAMAMINI YENİLEYECEĞİZ”

 

Çerkezköy halkına müjdeli haberi veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy’deki tüm içme suyu hatlarını yenileyeceklerini söyledi. Başkan Albayrak; “Çerkezköy’ün içme suyu hattının tamamını yenileceğiz. Sanırım şu anda iller bankasında projesi hazırlanıyor ve bu hazırlanma içinde de gelir gelmez bizim hizmet süremizde başlamış olacak” ifadelerini kullandı.

 

‘’TEŞEKKÜR EDİP GURUR DUYUN’’

 

Albayrak  “En çok üzüldüğüm taraf 41 tane TESKİ’nin projesi var. Her şeye rağmen bu kadar yatırım yapıyorsunuz bir kere de Allah razı olsun deyin. Ben rakiplerimden bir şey istemiyorum. Bana halkımızın vatandaşımızın Allah razı olsun demesi yeter. Bize en büyük gücü onlar veriyor. Hükümetin yaptığı yatırımlardan gurur duyuyorsak sizde bizim yaptığımız yatırımlar için teşekkür edip gurur duyun. Bu yaptığımız yüzme havuzunu CHP’li çocuklar kullanmayacak, 146 bin 500 Çerkezköylü kullanacak. Hizmetin siyaseti olmaz. Ama iki gün önce Süleymanpaşa da 112 acil istasyonu açıldı. Baktım gazete haberine sayın valimizden başlayarak tüm bürokratlar orada. Ak Partinin tüm kadrosu orada. Olmayan bir kişi var oda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı. Neden çağırmıyorsunuz diye sorduğumuzda da “unutmuşuz”  dediler. Tamam biz sizi unutmayacağız. Her açtığım yatırımda özellikle Ak Partili Milletvekilleri ile Ak Parti il başkanına bizzat ben kendim telefon açıyorum. Ama onlar başka şeylerle meşguller. Mehter marşıyla Çerkezköy belediyesini alacaklar. Alamazsınız çünkü biz İzmir marşıyla gidiyoruz. Daha hızlıyız sizden. Sosyal demokrat Belediye Başkanları isterse 80 yaşına gelsin ister 25 yaşında olsun metal yorgunluğu olmaz. Biz heyecanı hareketi vatandaşa hizmet etmenin verdiği coşkuyu ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ideallerinden alıyoruz” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından kurdela kesilerek, Kapalı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun temeli atıldı.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ