''Trakya Tarımın ve Hayvancılığın Başkentidir''

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çorlu Ziraat Odası tarafından imzalanan protokol kapsamında alınan katı gübre dağıtma römork araçları, Çorlu Ziraat Odasına teslim edildi.

GÜNDEM 26.10.2017 18:48:00 0

Düzenlenen devir teslim töreninde bir konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; Trakya tarım ve hayvancılığın başkentidir. Türkiye'de dekar başına buğday üretimi 270 kilogramdır. Tekirdağ'da ise bu rakam 580 kilodur. Türkiye ortalamasının üzerinde üretim yapıyoruz’’ açıklamasında bulundu.

 

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen katı gübre dağıtım römorku teslim törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, Çorlu Ziraat Odası Başkanı Ali Topuz, basın mensupları ve Çorlulu çiftçiler katıldı.

 

‘’3 İLÇEDE HİZMET VERECEK’’

 

Programda konuşma yapan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, "Kuruluşundan bu yana yaptığımız her işi tarımsal kuruluşlarla beraber yapmaya gayret ediyoruz. İl genelinde de güzel şeyler yaptığımıza inanıyoruz. İki adet 10 tonluk katı gübre dağıtım römorku alındı. Yüzde 70 ödemesinin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan römorklar Çorlu, Ergene ve Marmaraereğlisi olmak üzere 3 ilçemize hizmet verecek. Önümüzdeki yıl da diğer Ziraat Odalarımızla uygulamaya geçeceğiz. Ülkede tarım alanında şu an 6 milyon ton kimyasal gübre,  yaklaşık 39 bin ton da kimyasal ilaç kullanılıyor. Bunların toprağa ve yapısına olumsuz etkileri var. Türkiye'nin temel sıkıntısı toprakla hayvan ilişkisinin koparılmış olmasıdır. Bu tür makinalar bölgede temel sıkıntı haline gelen topraktaki organik madde yetersizliğine bir çözüm olacak" dedi.

 

‘’7 BİN KAYITLI ÇİFTÇİ İÇİN 2 ADET RÖMORK KAZANDIRILMIŞ OLDU’’

 

Hacı Aslan'ın ardından konuşma yapan Çorlu Ziraat Odası Başkanı Ali Topuz, "Bizim 3 ilçede kayıtlı olan 7000 çiftçimiz var. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız 7000 kayıtlı çiftçimizin kullanımı için 2 tane römork kazandırmış oldu. Kendisine herkesin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Her şey kimyasala dayanmaya başladı. Bu römorklarla birlikte hem tarlamızdaki organik maddeyi arttırmış olacağız hem de çiftçilerimizin tarlalarından alacağı verim artar. Ben başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanıma ve emeği geçen herkese teşekkür ederim." sözlerini söyledi. Ali Topuz'un ardından konuşma yapan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a projeyi hayata geçirdiği için teşekkür etti.

 

 ‘’TRAKYA, TARIM VE HAYVANCILIĞIN BAŞKENTİDİR’’

Son olarak konuşma yapmak üzere davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Trakya tarım ve hayvancılığın başkentidir. Türkiye'de dekar başına buğday üretimi 270 kilogramdır. Tekirdağ'da ise bu rakam 580 kilodur. Türkiye ortalamasının üzerinde üretim yapıyoruz. Hiç unutmam bu sene Yeşilsırt Mahallesi'nde yaptığımız Hasat Bayramında bir tarla sahibi dekar başına 800 kilogramın üzerinde verim elde ettiğini söyledi. Trakya böylesine verimli bir bölge. Tekirdağ'da tarımı daha fazla desteklemek lazım. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tarımsal üretimin arttırılması konusunda her türlü yatırımı yapmaya devam edeceğiz. Bu sene hasat zamanı tarla yollarını düzenleme yapmak için 6 greyder aldık. 2 adet de yedek greyder alacağız. Büyükşehir Belediyesi'nin ikinci ve üçüncü dönemlerinde tarla yollarının sayısını çoğaltacağız. Yaptığımız yatırımlar önümüzdeki süreçte etkisini çok daha fazla hissettirecek" dedi. Konuşmaların ardından Çorlu Ziraat Odası Başkanı Ali Topuz, Başkan Kadir Albayrak'a katkılarından dolayı plaket takdim etti.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ