"3 Y ile yola çıktılar 1 Y ile mücadele ediyorlar"

 Saadet Partisi Tekirdağ il Başkanı Feti Pehlivan, haftalık olağan basın toplantısında gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

SİYASET 26.10.2017 18:18:00 0
 

Hükümetin 15 yıl önce iktidara gelirken ‘3Y’ ile mücadele sözü verdiğini söyleyen Pehlivan, “Yolsuzluk-yoksulluk-yasaklar. Yolsuzluktan, kendi bakanları bile şikâyet eder hale geldi. 3Y’nin 3’ü de fiyaskoyla sonuçlandı. Şimdi ‘1Y’ ile mücadele ediyorlar. O da yorgunluk. Metal yorgunluğu” dedi.

 

“HÜKÜMETİN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ MUHALEFET!”

 

Pehlivan, muhalefetin Türkiye’nin gerçek gündeminden uzak hareket ettiğinin altını çizerek, uyarılarda bulundu. Pehlivan, şunları kaydetti: “Muhalefet, müftüler nikâh kıysın mı kıymasın mı? Müftüler nikâh kıyarsa laiklik elden gidecek! Oysa Türkiye elden gidiyor. Toprak ayağımızın altında kayıyor.  Kimse bu konuyu ciddi bir şekilde ele almıyor. Suriye İdlib meselesi önümüzdeyken, Kuzey Irak meselesi önümüzdeyken, terör, ekonomik kriz önümüzdeyken bugün memleketin bütün dertleri bitti de en büyük derdimiz bu mu? İnsanlar hayret içinde kalıyor. Muhalefetin müftü nikâhı tartışması ziyadesiyle gayesiz ve sentetik görünüyor. Sokakta insanlara sorduğunuzda konuştuğu mesele müftü nikâhı değil,  ekonomik güvencesizlik, hayat pahalılığı, işsizlik.  Buradan muhalefete seslenmek istiyorum. Hükümet algı operasyonlarını çok iyi yapıyor. Çünkü hükümetin başı ne zaman derde girse bu tür konuları getiriyor. Problemleri erteliyor. Üzerinde durmasını istemiyor.  Muhalefete diyorum ki, bu tür algı oyunlarıyla siz de hükümetin dümen suyuna giriyorsunuz.  Aslında hükümete en büyük desteği siz veriyorsunuz, farkında değilsiniz.”

 

HÜKÜMET 3 Y’DEN 1 Y’E GELDİ

 

Hükümetin 15 yıl önce iktidara gelirken 3Y ile mücadele edeceğinin sözünü verdiğini söyleyen Karamollaoğlu,  “3’Y olan yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar. Yolsuzluktan, kendi bakanları bile yolsuzluklardan şikâyet eder hale geldi. Hatta bazı bakanları bundan sonra yolsuzluk olmayacak diye açıklama yaptı. Kendilerinden önce yolsuzluğun yapıldığına ima ve itiraf ediyor. Yoksulluk, 9 milyon kişi yeşil kartla geçiniyor. 30 milyon vatandaşımız yoksulluk sınırın altında yaşıyor. Yasaklara gelince, zaten 15 aydır ülke OHAL kararnameleri ve tek kişinin ağzından çıkan sözlerle yönetiliyor. ‘3Y’ bütünüyle ortadan kalktı. Hükümetin en çok üzerinde durduğu konu artık arada sırada gündeme geliyor. 3Y fiyaskoyla sonuçlandı 1Y kaldık. O da yorgunluk ve metal yorgunluk” tespitinde bulundu.

 

Haber / Rüşa Elma