1 asker sel sularına kapılıp kayboldu

Saray'da meydana gelen sel felaketi nedeniyle Galata deresi üzerinde bir askeri araç sele kapıldı.

GÜNDEM 25.10.2017 19:44:00 0
1 asker sel sularına kapılıp kayboldu

Araç içerisinde bulunan 4 asker, 2 polis ve 1 sivil kurtarılırken 1 asker kayboldu. Terhisine 15 gün kaldığı öğrenilen Sefa Parhan'ın, “Yüzme bilmiyorum, bırakıyorum kendimi” dediği öğrenildi.

Saray’da dün öğle saatlerinde başlayan aşırı yağış nedeniyle meydana gelen sel, hayatı adeta felç etti. Sel dolayısıyla mahsur kalanları kurtarmaya giden askeri araç, köprüden geçerken kontrolden çıkıp devrildi. Kazada, 4 asker, 2 polis bir de sivil vatandaş sel sularına kapıldı. Başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonrasında 6 kişinin yaralı olarak kurtarıldığı ifade edilirken, araç sürücüsü Sefa Parhan'ın bulunamadığı belirtildi. Sel sularına kapılan askerin tank sürücüsü olduğu ifade edilirken, “Yüzme bilmiyorum, bırakıyorum kendimi” dediği öğrenildi. Kayıp askeri bulmak için AFAD, UMKE, İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi Sualtı ve itfaiye ekipleri çalışma başlattı. Sele kapılan askeri araç bulunurken, aracın 500 metre sürüklendiği görüldü.

 

Yaralı olarak kurtarılan 3 asker 2 polis ve 1 sivil Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne götürülerek, tedavi altına alındı. Yaralılarının durumlarının iyi olduğu öğrenildi. 3'üncü Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal da bölgeye gelerek arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

YARALILARI ZİYARET ETTİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, şiddetli sağanak yağış sonrasında bölgede incelemelerde bulundu. Saray yağan yoğun yağmur sonucu şiddetli sağanakta yükselen ve dere suyuna kapılarak devrilen zırhlı araç içinde bulunan asker, polis ve vatandaşı tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti. Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban'ın da bulunduğu ziyarette Başkan Albayrak, doktordan sağlık durumları ile ilgili bilgi aldı. Asker, polis ve yaralanan vatandaşla sohbet eden Albayrak, acil şifalar diledi.

BÖLGEYE GİTTİ

 

Albayrak geçmiş olsun ziyareti sonrasında Saray İlçesi Safaalan Mahallesi yakınlarındaki zırhlı askeri aracın devrildiği bölgeye gitti. Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ve TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ile birlikte kaybolan asker için sürdürülen arama kurtarma çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Kadir Albayrak, çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. Garnizon Komutanı İstihkam Albay Mehmet Zeki Eren ve Saray İlçe Kaymakamı Sayın Alp Arslan'ı ziyaret eden Başkan Albayrak, bölgede meydana gelen doğal afetle ilgili durum değerlendirmesinde bulundu.

SARAY'DA DAHA ÖNCE SEL NEDENİYLE 5 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Saray İlçesi'nin aynı bölgesinde 2009 yılında da sel felaketi meydana geldi. Kiremithane Mevkiinde ahırları bulunan 5 kişilik aile bulundukları evde Galata Deresi'nin taşması sonucu evlerinde sel sularına kapılarak hayatlarını kaybetmişti. Havanın kararması nedeniyle, kaybolan Sefa Parhan'ı arama kurtarma çalışmalarına, bugün devam edileceği belirtildi.

Haber / Şaban KARDEŞ