125 Fidan, toprakla buluştu

Avrupa Serbest Bölgesi'nde faaliyet gösteren Eurotec Mühendislik Plastikleri San ve Tic. A.Ş. Fabrikasının desteği ve Kapaklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü işbirliği ile Tekirdağ Büyü

GÜNDEM 24.10.2017 21:35:00 0
125 Fidan, toprakla buluştu

Fidan dikim törenine Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkan yardımcısı Halil İbrahim Erkan, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı- Eurotec Mühendislik Plastikleri San. ve Tic. A.Ş. Ticari Direktörü Reha Gür, Eurotec Mühendislik Plastikleri San. ve Tic. A.Ş. Teknik Direktörü Murat Cansever, Avrupa Serbest Bölge Müdürü Eyyüp Daşkın, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP Kapaklı Meclis Üyesi Ender Dubaz, Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Arzu Özdemir ve İsmet İnönü İlkokulu öğretmen ve öğrencileri katıldı.

 

‘’BİZE BU İMKANI SUNDUĞUNUZ İÇİN SİZLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM’’

 

Fidan dikiminden önce konuşan PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı- Eurotec Mühendislik Plastikleri San. ve Tic. A.Ş. Ticari Direktörü Reha Gür, “Biliyorsunuz her geçen gün ormanlarımız azalıyor ve ormanlarımızın azalmasında en büyük etken plastik dışı malzemeler. Ne kadar çok plastik o kadar çevreci ve sağlıklı bir toplum demek. Toplumda maalesef bilinenin aksine gerçeklerin farkına varmak lazım. Bugün geleneksel malzemelerden her geçen gün pay alan plastik sektörü geleneksel malzemelerin hep odağında oluyor. Burada maalesef algı yönetiminde kamuoyu hep yanlış bilinçlendiriliyor. Geçtiğimiz hafta poşet yasağı ile ilgili bir takım açıklamalar yapıldı. Plastik yerine kağıt ambalaj üretildiğine 7 katı daha fazla su tüketimine, 2 buçuk katı fazla elektrik harcandığı tespit edilmiş. Plastik bardak zararlıdır diyenlerin kağıt bardaktan çay içerken içerisindeki polifiren filmi görmezden gelmelidir. Bunların tamamı bir algı operasyonudur. İşin ardında geleneksel malzemeci dediğimiz kağıtçılar, tahtacılar, camcılar bulunur. Bize bu imkanı sunduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

‘’DİKTİĞİMİZ HER FİDAN BİZİM İÇİN ÖNEMLİ’’

 

Kapaklı Belediye Başkan yardımcısı ve Başkan Vekili Hacı İbrahim Erkan ise “Yeşilin bu kadar tartışmaya açıldığı bu günlerde kişi başına 10 metre yeşilliğin ihtiyaç olduğu ve her gün iş alanı için Anadolu’muzdan veya çeşitli yörelerimizden günlük ortalama 30 ila 35 kişinin geldiği bir Kapaklı’dan bahsedecek olursak bu konuda yaptığımız ve diktiğimiz her ağacı idrak ediyor olmamız gerekiyor. İlçem adına teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

YÜZER: ‘’İNSAN YETİŞTİRMEK VE AĞAÇ YETİŞTİRMEK BİRBİRİNE BENZER’’

 

Son olarak konuşan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer ise, “Ağaç dikmek sadece bizim yeşile olan ihtiyacımızı karşılamak anlamında anlamlı değil, bir de bu ağacı okulda diktiğiniz için ikinci bir anlam ifade ediyor. Belki çocukluğumuza inersek, çocuklar zamanın uzunluk boyutunu çok bilmezler sanki onlar hiç büyümeyecekmiş gibi gelir. Ağaçta aslında o zaman boyutunda onlara bir çizelge verecek. Buraya birinci sınıfta gelen çocuklar bu ağaçları küçük görecekler, fakat dördüncü sınıfa geldikleri zaman bu ağaçları büyümüş olarak görecekler. İnsan yetiştirmek ve ağaç yetiştirmeyi karşılaştırılan güzel anektoklar var, güzel sözler var. Ama en güzeli, en iyisi ikisini birden yapmak” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından öğrenciler, Eurotek çalışanları, Kaymakam Mehmet Yüzer, Belediye Başkan yardımcısı Halil İbrahim Erkan ,Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP Kapaklı Meclis Üyesi Ender Dubaz hep birlikte fidan dikiminde bulundu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ