Dünya Gazeteciler Gününü Kutladılar

Her yıl 21 Ekim tarihinde kutlanan Dünya Gazeteciler Bayramı dolayısıyla Çerkezköy'de bulunan bazı sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler,  gazetecilerin bayramını kutladı.

GÜNDEM 21.10.2017 18:09:00 0
Dünya Gazeteciler Gününü Kutladılar

Türkiye’de demokrasinin temellerinin atılmasıyla birlikte, 21 Ekim 1860 tarihinde Agah Efendi ve İbrahim Şinasi tarafından ilk özel fikir gazetesi Tercüman-ı Ahval'in yayın hayatına başlaması dolayısıyla, her yıl geleneksel olarak, 21 Ekim tarihi Gazetecilerin Bayramı olarak anılmaktadır. Bu yıl da Cumartesi gününe denk gelen 21 Ekim’de Çerkezköy’de bulunan bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler gazetemiz Marmara Haber ofisine gelerek, gazeteciler gününü kutladılar.

 

İLK ZİYARET İRMET’TEN GELDİ

 

21 Ekim Dünya Gazeteciler Bayramı dolayısıyla Çerkezköy İrmet Hastanesi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Pazarlama Uzmanları Kübra Işık ve Burçin Biçer, gazetemize bir ziyaret gerçekleştirerek, gazeteciler gününü kutladılar. Gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu ve halkın haber alma ihtiyacını karşıladığı için saygın bir meslek olduğunu belirten İrmet Hastanesi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Pazarlama Uzmanları Kübra Işık ve Burçin Biçer “Gazetecilik zor bir meslek. Bir sürü tehlikeli anlarla karşılaşıyorsunuz. Ve buna rağmen mesleğinizi aşkla yapmaya devam ediyorsunuz. Türkiye’de zor şartlar altında çalışan gazetecilerimiz, dünyanın en zor mesleklerinden birini icra etmektedirler. Sizlerin bu zor zamanında, kamuoyuna ışık tutan tarafsız tutumunuzdan dolayı tebrik ediyorum. Ayrıca her yıl 21 Ekim tarihinde kutlanan Dünya Gazeteciler Günü’nüzü de kutluyorum” ifadelerini kullandılar.

 

ELLERİNDE ÇİÇEKLERLE GELDİ

Gazeteciler gününü unutmayan Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay da ellerinde çiçeklerle gelerek bu özel günde gazetecilerin yanında olduğunu belirtti. Marmara Haber gazetesine gelerek, gazetecilere çiçek takdim eden Murat Akay, "Halkın haber ihtiyacının karşılanmasında kilit isimlerden olarak sizler başımızın tacısınız. Tarafsızlık, doğru haber ve buna bağlı ilkeleri göz önünde bulundurarak, yaptığınız haberlerin arkasında durmanız takdire şayan. Bu özel günde sizlerin bayramını kutluyorum’’ dedi. Ardından getirdiği çiçekleri gazetemize takdim etti. Gazetemizde çalışan tüm gazetecilerin bayramını teker teker kutlayan Akay, kolaylıklar diledi.

 

SİYASİ PARTİLERDEN KUTLAMA

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Başkanı Abdullah Öge’de çiçek göndererek, gazetemizde çalışan meslektaşlarımızın bayramını kutladı. Öte yandan bizleri telefonla arayan, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aytemiz de çalışanların bayramını kutladı.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ