Yasa Hazırlığı Var

Köy Tüzel Kişilikleri Yeniden Tanınacak

GÜNDEM 20.10.2017 18:53:00 0
Yasa Hazırlığı Var

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen gecede ‘Köy Tüzel Kişilikleri’ ile ilgili konuşma gerçekleştiren Eşkinat’ın sözleri heyecan yarattı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat yaptıkları konuşmada köy tüzel kişiliklerinin geri verilmesi konusunda güzel gelişmelerin olduğunu kaydettiler.

 

EŞKİNAT: “KÖY TÜZEL KİŞİLİKLERİ TEKRAR TANINACAK’’

 

Muhtarlara seslenen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; “Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı olarak en başından beri şunu söylüyorum. ‘Köy tüzel kişilikleri devam etmeli.’ Eğer bu ülkenin tarıma ihtiyacı varsa, çiftçiye ihtiyacı varsa köy tüzel kişilikleri ivedilikle geri verilmelidir. Bize sizlerden kalan 3500 dekar tarla var. Bu görüşü savunmasaydık bizler de o tarlaları satar belediyeye gelir elde edebilirdik. Ancak 1 santimetrekaresine dokunmadık. Hep inancımız günün birinde bu yanlıştan dönüleceği yönündeydi. Buna inanarak hareket ettik. Köy tüzel kişilikleri tekrar tanınacak, belediyelerimiz yine hizmet vermeye devam edecek. Köylerimiz mallarını geri alarak belli ihtiyaçlarını bu yöntemle karşılayacak. Bu konuda güzel gelişmeler var” dedi.

 

ALBAYRAK: “YASA HAZIRLIĞI VAR”

 

Başkan Eşkinat; “Kadir başkan dün Ankara’daydı ve iyi bir haber verdi. Gönlümüzden geçen galiba olacak.” diyerek sözü Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a bırakırken Albayrak köy tüzel kişilikleri konusunda yaptığı açıklamada “Dün Ankara’daydım. Tekirdağ milletvekillerimizi dolaştım. Orada güzel haberler aldım. Köylerin tüzel kişiliğinin geri verilmesine yönelik bir yasa hazırlığı var. Büyükşehir yasası yeniden gözden geçiriliyor. Mahalli idareler bir çalışma içerisinde. Sanıyorum köylerin tüzel kişiliklerinin geri verilmesi için bir çalışma var. Henüz kesin değil ama güzel bir müjde için hazır olun.” diye konuştu.

 

‘’İNŞALLAH BU YASA ÇIKAR VE KIRSAL MAHALLELERİMİZİN KÖY TÜZEL KİŞİLİKLERİ GERİ VERİLİR’’

 

Konuşmasına devam eden Albayrak; “Bu konuyu Türkiye’de ilk defa gündeme getiren Ekrem Başkan olmuştur. Bu konuda ısrarı meclis katında yanıt bulmuştur. Bizler de aynı görüşü paylaşıyoruz. İnşallah bu yasa çıkar ve kırsal mahallelerimizin köy tüzel kişilikleri geri verilir” İfadelerini kullandı. İkilinin konuşması muhtarlar tarafından uzun süre alkışlanırken köy tüzel kişilikleri ile ilgili çalışma şimdiden heyecan yarattı.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ