İŞKUR ile MEB Ortak Çalışmaya Gitti

Okullara Özel Güvenlik Görevlisi Alınacak! Eğitim-öğretim kurumlarında yaşanabilecek güvenlik sorunlarının önüne geçebilmek amacıyla harekete geçen üç bakanlık ortak bir çalışmaya im

EĞİTİM 20.10.2017 18:48:00 0
İŞKUR ile MEB Ortak Çalışmaya Gitti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde; işsizliğin azaltılması, istihdamın arttırılması ve Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okulların güvenliğinin sağlanması amacıyla, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda 9 ay süreyle çalıştırılacak özel güvenlik görevlisi alınacağı duyuruldu.

 

23 EKİM İTİBARİYLE BAŞVURUDA BULUNABİLECEKLER

 

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde, İl Müdürü Yaşar Esen ile İl Milli Eğitim Müdür Vekili İlhan Koçer’in katılımıyla okullarda, özel güvenlik görevlisi çalıştırma protokolü imzalandı. Özel güvenlik görevlisi olarak çalışmak isteyenler 23 Ekim Pazartesi itibariyle İŞKUR’a başvuruda bulunmaları istendi. Protokol kapsamında Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda 9 ay çalıştırılacak 50 özel güvenlik görevlisi alımı gerçekleştireceklerini belirten Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen; alınacak kişilerin 5188 sayılı Kanun kapsamında özel güvenlik çalışma izni ile kimlik kartına sahip olması ve aynı kanunda belirtilen özel güvenlik görevlilerinde aranacak şartları taşıması gerektiğini bildirdi.

 

ARANAN ÖZELLİKLER

 

Katılımcıların adli sicil kaydının bulunmaması gerektiğinin altını çizen Esen; Katılımcı seçiminde, 25-45 yaş arası, Lise ve üstü düzeyde eğitim seviyesinde, Askerliğini tamamlamış, İlk defa güvenlik görevlisi mesleğinde görev yapacak kişilerden, öncelikli olarak değerlendirileceğini belirtti.

 

9 AY SÜREYLE ÇALIŞACAKLAR

 

Okullarda eğitim öğretimin güvenli ortamda sürdürülebilmesi ve dışardan gelebilecek tehlikelerin önüne geçebilmek için Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğünün belirleyeceği 50 okulda istihdam gerçekleştireceklerini belirten Esen; 23 ile 27 Ekim 2017 tarihlerinde başvuruların alınacağını; Nihai listenin duyurulmasından sonra kazananların 09 Kasım 2017 ile 29 Haziran 2018 tarihleri arasında görevlendirildikleri okullarda özel güvenlik görevlisi olarak çalışacaklarını belirtti. Esen; ‘’Eğitim kurumlarımızda hijyen ve temizlik konularında hizmet vermek üzere yeni eğitim döneminde 400 personel istihdam ettik. 50 kişilik güvenlik görevlisi ile birlikte Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde toplamda 450 kişilik istihdam sağlamış olacağız’’ dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ