Bu Çocukların Can Güvenliğinden Kim Sorumlu?

Saray'a bağlı Büyükyoncalı Mahallesi'nde 1 Kasım İlkokulu'nda öğrenim gören öğrencilerin kullandıkları yol velileri endişeye düşürüyor. Hiçbir güvenlik önleminin alı

GÜNDEM 18.10.2017 19:20:00 0
Bu Çocukların Can Güvenliğinden Kim Sorumlu?

Saray’a bağlı Büyükyoncalı Mahallesi’nde bulunan 1 Kasım İlkokulu’nda, her gün 220 öğrencinin karşıdan karşıya geçmek için kullandıkları yolda herhangi bir üstgeçit, köprü, altgeçit vs. olmaması velileri çileden çıkartıyor. Yetkililere seslenen veliler herhangi bir güvenlik tedbiri uygulanmayan yol için en azından bir kırmızı ışık konmasını istiyor.

 

 

 

 

'’BİZİM İÇİMİZ HİÇ RAHAT DEĞİL’’

Öğrencilerin karşıdan karşıya geçmekte güçlük çektiği yol için sıkıntılarını dile getiren veliler, ‘’Biz her gün bu yolu kullanıyoruz. Çocuklarımız saat 14.30’da okuldan çıkıyor. Biz, çocuklarımızın güvenliği için yarım saat önceden geliyoruz. Burası anayol olarak kullanıldığı için büyük araçlar, tırlar bu yol üzerinden geçiyor. Hızlı araç geçişi yüzünden, bizim içimiz rahat değil. En azından kırmızı ışık konulması lazım’’ dediler.

‘’YOLDA HERHANGİ BİR KAZA YAŞANMADI’’

Vatandaşlara bilgi vermek üzere okul önüne gelen zabıta yetkilileri konu ile ilgili yaptığı açıklamada, yolun 656. Karayolu olduğunu belirterek, sorumluluk alanında olmadığını ifade ettiler. Belediyenin konu hakkında çözüm üretilmesi için defalarca Karayollarına yazı yazdığı bilgisini veren Zabıta yetkilileri, yolda herhangi bir kazanın yaşanmadığını da sözlerine eklediler.

‘’TEDBİR ALINMASI İÇİN BİRİLERİNİN ÖLMESİ Mİ GEREK?’’

Vatandaşlar, güvenlik tedbiri alınması için birinin ölmesi mi gerek? Diyerek isyanlarını Çerkezköy Haber, Marmara Haber ve Thaber ortak canlı yayınında dile getirdi. Gazeteci Şaban Kardeş aracılığıyla yetkililere taleplerini duyurmaya çalışan vatandaşlar, ‘’Burada şimdiye kadar bir kaza yaşanmadı. Allah korusun inşallah da yaşanmaz. Ama burası çocuklarımız için ciddi tehlike oluşturuyor. Kaymakamlık mı? Belediye mi? Veyahut Büyükşehir mi? Kim ilgileniyorsa, bu yola bir çözüm üretmeliler. Üstgeçit, altgeçit veyahut kırmızı ışık koymak çok mu zor? Biz şikayetlerimizi Belediye Başkanına ilettiğimizde Kaymakamlığa yönlendiriyor. Kaymakamlık başka bir yere yönlendiriyor. Biz nereye gideceğimizi ne yapacağımızı şaşırdık. Kamyonlar, TIR’lar çok fazla ve yavaşlamıyorlar’’ ifadelerini kullandılar.

YETKİLİLERE SESLENDİLER

Eğitim görmek üzere çocuklarını okula gören veliler endişeli. Konu hakkında şikayetlerini belirten vatandaşlar, yetkililere seslendi. Vatandaşlar, ‘’Biz burada çocuklarımızı okula gönderirken içimiz hiç rahat değil. Çocuklarımız daha ilkokul çağındalar. Karşıdan karşıya geçerken, bir koruması olmayan çocuklar. Biz bile burada karşıdan karşıya geçmeye korkarken, yaşları 6 ila 11 arasında değişen çocuk, nasıl geçebilir ki? Biz Belediye Başkanı, Kaymakam, Vali, Karayolları kim sorumlu ise buraya derhal el atmalı. Biz üstgeçit istiyoruz’’ dediler.

Haber: Şaban KARDEŞ