Şampiyon Öğrencilere, 17 Altın Hediye Etti

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Mısır'ın Şarm El-Şeyh şehrinde düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'da dereceye girerek hem ülkemize hem de Kapaklı'ya büyük gurur yaÅ?

SPOR 18.10.2017 17:55:00 0
Şampiyon Öğrencilere, 17 Altın Hediye Etti

Ziyarette Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Dünya Şampiyonları Azra Çavuş ve Işıl Zafer’e 8’er, Türkiye üçüncüsü İdil Zafer’e ise 1 adet olmak üzere toplam 17 tane tam altın hediye etti.Mısır’ın Şarm El Şeyh kentinde düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası’na 30 ayrı ülkeden 427 sporcu katıldı. Müthiş mücadelenin yaşandığı şampiyonada Kapaklı’yı ve ülkemizi temsilen giden bayanlar 37 kiloda Azra Çavuş, Dünya Şampiyonu olurken, Işıl Zafer ise Dünya İkincisi ve ikizi İdil Zafer ise Türkiye üçüncüsü olmuştu. Tekvando Şampiyonlarını eğitim gördükleri Yıldızkent Ortaokulu’nda ziyaret eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, şampiyon kızları tebrik ederek tam altın hediye etti.

 

ALTIN HEDİYE ETTİ

 

Başarılarından dolayı küçük kızları ve velilerini kutlayan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Dünya Şampiyonları Azra Çavuş ve Işıl Zafer’e 8’er, Türkiye üçüncüsü İdil Zafer’e ise 1 adet olmak üzere toplam 17 tane tam altın hediye etti.

 

 

”YILDIZKENT ORTAOKULU’NUN BU BAŞARILARINI YILLAR İÇERİSİNDE ÇOK GÖRÜYORUZ”

 

Son yıllarda Yıldızkent Ortaokulu’nun güzel başarılar yakaladığını belirten Başkan Mandalı, ”Yıldızkent Ortaokulu’nun bu başarılarını yıllar içerisinde çok görüyoruz. Tabi okulları ayırt etme şansına sahip değiliz ama Yıldızkent Ortaokulu, 2005 yılında Tayyip Erdoğan’ın temel atmasıyla gerçekleşti. Temel atılırken ben de öğrencilere zamansız bir şekilde önlüklerini giydirmiştim. O anı hiç unutmuyorum. Dedi ki ‘Buraya 1.200 tane konut yapılacak bu konutların içerisindeki çocuklar nerede okuyacak? Okula ihtiyaç var.’ O günkü Çevre ve Şehircilik Bakanı’na kürsüden hitabetle buraya okul yapılması gerektiğini belirttik. Daha sonra yıllar içerisinde burası Kapaklı’ya hizmet verirken Yıldızkent’e hizmet veren bir okul haline geldi. Şuanda ise öğrenciler bu okula kayıt yaptırabilmek için birbirleri ile yarışıyorlar.” dedi.

 

 

”GURUR DUYDUM”

 

Bu başarılardan dolayı kendisinin de gurur duyduğunu belirten Başkan Mandalı, ”Tabi bu sizlerden kaynaklanıyor. Başta öğretmenlerimiz olmak üzere buradaki tüm eğitimciler, eğitim camiasında ilkleri gerçekleştiriyor. İlklerden örneklerimiz de bu çocukların başarısı. Ben geçtiğimiz yıllardaki Badminton ve Hentbol’daki başarılarından dolayı da kutluyorum. Biz bu spor dallarında servis, yol ve benzeri her ihtiyacını temin etmeye çalıştık. Hiçbir vatandaşıma, hiçbir velime siyasi bir gözle hiç bakmadım. Ben insani gözlerle olaylara bakan birisiyim. Bugün çocuklarımızın aldığı başarıdan dolayı da çocukları ve anne babalarını tebrik ediyorum. Tabi siz hocalar da bu güzellikleri sunmuşsunuz. Onların başarıdan başarıya koşmasını ümid ediyor ve teşekkür ediyorum. ” ifadelerini kullandı. Ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, kendilerini yeniden tebrik ederek ziyaretini noktaladı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ