Kaçak yapılara izin yok

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, "Reşadiye Mahallesi 362 ada 1 parselde imar planlarına aykırı olarak yapılan özel parselasyon planına ait sınırlar ve yollar belediyemize ait iş makinel

GÜNDEM 16.10.2017 18:07:00 0
Kaçak yapılara izin yok

Çolpan, son günlerde kamuoyunda gündeme gelen Reşadiye Mahallesi 362 ada 1 no’lu parselde yapılan 'Hisseli Satışlar ve Kaçak Yapılar' ile ilgili Çorlu Belediyesine yapılan şikayetler hakkında açıklama ve bilgilendirmede bulundu. 

 

“362 ADA 1 NO’LU PARSEL ARSAYA DÖNÜŞMEMİŞTİR”

 

Çolpan’ın açıklamaları  tam olarak şöyle; “İlçemiz Reşadiye Mahallesi 362 ada 1 no’lu parselde yapılan hisseli satışlar ile ilgili daha önce yapılan incelemelerde söz konusu parselin 1/1000 ölçekli uygulama imar planları içerisinde kaldığı, parselin de içinde bulunduğu alanda üst ölçekli imar planları gereği 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. madde uygulaması şartı olduğu tespit edilmiştir. Gündemde olan satış işlemlerinde 300 metrekare tarla hisselerinin özel parselasyona dayalı olarak imarlı arsa niteliğinde satıldığı ve parselasyon işlemlerinin tamamlandığı belirtilmektedir. Oysa ki, belediyemizce bu bölgede henüz 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. madde uygulaması yapılmamış ve tarla vasıflı olan 362 ada 1 no’lu parsel arsaya dönüşmemiştir.

 

Öte yandan hatırlatmak gerekirse, söz konusu parseller kurallara uygun olsa bile belediyeye başvuruda bulunmadan ve ilgili ruhsatları almaksızın yapı inşa etmek kanunlara aykırıdır.

 

Söz konusu alanda Kaçak Yapılaşmaların yapıldığı yönünde şikayetler alınmıştır. İmar müdürlüğü ekiplerince yerinde yapılan incelemede imar mevzuatına uygun olmayan 4 adet kaçak yapı yapıldığı tespit edilmiştir. 12/10/2017 tarihinde Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü nezaretinde tarla vasfındaki Reşadiye Mahallesi 362 ada 1 parselde imar planlarına aykırı olarak yapılan özel parselasyon planına ait sınırlar ve yollar belediyemize ait iş makineleri ile bozulmuş olup, belediyemiz encümeninin 27/09/2017 tarih ve 2017/1209 sayılı kararı gereği imar mevzuatına aykırı olarak yapılan yapıların yıkımı gerçekleştirilmiştir.” 

 

Haber / Ayşenur AYDIN