30 Milyon TL'lik Projenin Temeli Atıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Çorlu'ya inşa edilecek olan Spor Kompleksi İnşaatının temel atma töreni gerçekleşti.

SPOR 13.10.2017 19:27:00 0
30 Milyon TL

30 Milyon TL değerindeki projenin temel atma törenine Çorlu Kaymakamı Levent Kılınç, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda Çorlulu vatandaş katıldı.

‘’PROJEMİZ, 2018 YILI SONUNDA TAMAMLANACAK’’

Temel atma töreninde açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, "Temelini atacağımız Çorlu Kapalı Spor Salonu toplam 14 bin metrekare kapalı inşaat alanına sahiptir. Salonumuz 2500 tribün kapasitesi ile hizmet verecek olup ek bir antrenman sahası da projenin içerisinde yer almaktadır. Projemiz 2018 yılı sonunda tamamlanacaktır. Trakya Bölgesinin en büyük kapalı spor salonu olacak bu projemiz, Uluslararası Basketbol Federasyonu standartlarına uygun olarak hazırlanmıştır. Dolayısıyla proje ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabilecek niteliktedir. Proje ile Çorlu ilçemizdeki Gençlik ve Spor Hizmetlerine bir kat yapmayı amaçlarken aynı zamanda ulusal ve uluslararası spor müsabakaları, kongre ve diğer etkinliklere ev sahipliği yapma avantajı ile de Çorlu ilçemizin sosyal ve kültürel yaşamına da çok ciddi bir katkı yapacağını düşünüyoruz.’’ diye konuşan Karakaya, projede emeği geçenlere teşekkür ederek, hayırlı olması temennisinde bulundu.

‘’30 MİLYON TL’LİK PROJE’’

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, "Trakya'nın en modern en büyük kapalı spor salonunun temelini atmak için burada toplanmış olmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. 2500 kişi kapasiteli, özel locaları, özel basın tribünü, özel hakem ve doktor odaları, ayrıca bir tane daha antrenman salonu bulunan yaklaşık 30 milyon TL'lik proje tamamlandığında, amacımız buradan yetişecek sporcularımızın ülkemizde ve dünyada Çorlu'yu, Tekirdağ'ı ve ülkemizi temsil etmesini sağlamaktır. Böyle bir eseri ilçemize kazandıran Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diyerek projenin gençlere hayırlı olmasını diledi.

TRAKYA’NIN EN BÜYÜK KAPALI SPOR SALONU

Başkan Ünal Baysan'ın ardından konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Projenin Trakya'nın en büyük kapalı spor salonu olması ve geçtiğimiz ay 11 İlçeye 11 Okul projesi kapsamında devir teslim törenini gerçekleştirdiğimiz Çorlu Spor Lisesini göz önünde bulundurduğumuz zaman Çorlu ilçemizdeki yatırımların önemini bir kez daha ortaya koymuş bulunuyoruz. Bugün beni en çok mutlu eden 20 yılını Çorlu'ya vermiş değerli Belediye Başkanımız Sayın Ünal Baysan'ın konuşmasındaki heyecan ve enerji oldu. Bu, Sosyal Demokrat belediye başkanlarında 30 yıllıkta olsa ne fikir, ne heyecan ne de metal yorgunluğu olmayacağının en güzel kanıtıdır. Çorlu ilçemiz her şeyin en iyisine layıktır. Çorlu ilçemiz hak ettiği yatırımları alıyor ve almaya da devam edecektir. Hizmet için geldik, hizmet için varız. Çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. 30 Mart 2019'da vatandaşlarımızın karşısına gururla çıkacağız. Ben bu yatırımın hayırlı olmasını diliyor herkese sevgilerimiz sunuyorum" dedi.

"BU TESİS İLE BÜYÜK ORGANİZASYONLARA EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ"

Başkan Kadir Albayrak'tan sonra konuşma yaparak katılımcılara seslenen Çorlu Kaymakamı Levent Kılınç, " Ulusal ve uluslararası maçların yapılabileceği 2500 kişilik bir kapalı spor salonu yapılıyor. Çocuklarımız sporun birçok dalında büyük başarı gösteriyorlar. Ben inanıyorum ki bu tesis ile daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. 3 yıldır Çorlu'da görev yapıyorum. Başkanımız 3,5 yıldır görev yapıyor. Bu süre içerisinde Çorlu'nun kabuk değiştirdiğini düşünüyorum. Gençlerimize emek verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Son yılların en büyük sorunlarından biri haline uyuşturucu kullanımının artış göstermesidir. Çocuklarımızın elinden tutmadığımız, bir hobiye, bir spora yönlendirmediğimiz zaman böyle kötü tercihler yapabiliyor. Umarım sporla beraber daha dinamik, daha dinç gençler yetiştirmiş olacağız. Bu tesisi ilçemize kazandıran Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve emeği geçen tüm personeline teşekkür ediyorum." dedi. Konuşmaların ardından projenin temel atımı butona basılarak başlatılmış oldu.

Haber/Şaban KARDEŞ