'Masal Okulu'

Edirne'de İstiklal İlkokulu öğrencileri Türkçe Öğretmenleri Başar Atarbay ile birlikte hayal dünyalarındaki kahramanlara hayat verdi. Kalemi eline alan minik öğrenciler, kendi masallarını 'Masal Okulu'

KÜLTÜR SANAT 9.10.2017 15:55:00 0

Edirne Belediyesi tarafından bu yıl düzenlenen 5'inci Kitap Fuarı, ikinci gününde Edirnelilerin yoğun ilgisiyle devam ediyor. Birbirinden değerli yazarların okuyucularıyla buluştuğu fuarda Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yazarları ve Edirnelileri yalnız bırakmadı. Yayınevlerinin stantlarını gezen Gürkan, yazarlarla da sohbet etti.

FUARA KENDİ KİTAPLARIYLA GELDİLER

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği fuara İstiklal İlkokulu öğrencileri kendi yazdıkları kitapla geldi. Türkçe Öğretmenleri Başar Atarbay eşliğinde, 8'inci sınıf öğrencileri Aleyna Özdamar, Aynur Kübra Altınyaprak, Sümeyra Tüdeş, 6'ncı sınıf öğrencisi Ayberk Güren ile 5'inci sınıf öğrencileri Kerem Cem Fidan ve İlayda Şener kendi masallarını yazdı, 8'inci sınıf öğrencisi İrem Altun ise resmetti.

“İKİNCİ KİTABIMIZ DA ÖYKÜ OLACAK”

Kendi hayal dünyalarında yaşattıkları kahramanlara, yine kendi kalemleriyle hayat veren öğrenciler, ilk kitaplarını Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a imzalayarak hediye ettiler.     Öğrencilerin kaleme aldığı kitaplar hakkında Başkan Gürkan'a bilgi veren öğretmen Başar Atarbay, "Bu kitapta çocuklarımızın hayal dünyalarına misafir oluyor, onlarla birlikte keyifli bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Bu kitap zor bir süreçten geçti. Evet zaman zaman çok yorulduk, ama yine de hayal etmeye, yazmaya, çalışmaya devam ettik. Sizinde bu kitabı zevkle okuyacağınızı düşünüyorum. Yazmaya devam edeceğiz. İkinci kitabımız da öykü olacak. Hazırlıklarına başladık. İsmi 'Siyah Bisiklet'" dedi.

Haber: Hüseyin GÖKÇELİ