İtfaiye'den kış öncesi uyarı

Lüleburgaz Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri yaklaşan kış mevsimi öncesinde vatandaşları muhtemel baca yangınları ile karşılaşmamaları konusunda uyardı.

YAŞAM SAĞLIK 8.10.2017 19:13:00 0
İtfaiye

‘’BACALARINIZI TEMİZLEYİN’’

Baca yangınlarının çok vahim yangınlara sebebiyet verebileceğinin altını çizen itfaiye müdürlüğü yetkilileri, vatandaşlarımızın kış öncesinde kesinlikle baca temizliklerini yaptırmaları gerektiğini belirtti. Lüleburgaz Belediyesi İtfaiye Müdürü Ceyhun Akgöl baca temizliğinin önemine değinerek, “Özellikle kış mevsiminde yaşanan yangınların büyük bölümü temizlenmeyen bacalardan kaynaklanıyor. Muhtemel baca yangınlarının yaşanmaması için baca temizliğinin kesinlikle yaptırılması gerekiyor” dedi.

‘DOĞALGAZ UYARISI’

Ev ve işyerlerinde doğalgaz kullanan vatandaşlarla ilgili olarak da konuşan Akgöl, “Zehirlenme olaylarına karşı havalandırma menfezlerinin kesinlikle kapatılmaması gerekmektedir. Doğalgaz kombi bakımlarının düzenli olarak yetkili servislere yaptırılması çok büyük önem taşıyor. Vatandaşlarımızı bu konuda dikkatli olmaya çağırıyoruz” uyarısında bulundu.

Haber: Hüseyin GÖKÇELİ