"Kadın üzerinden yapılan bir siyasetle karşı karşıyayız"

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesine karşı çıkacaklarını belirterek, "Kadın üzerinden yapılan bir siyasetle karşı karşıyayız. Son 15 y

SİYASET 8.10.2017 18:47:00 0

“CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, 'Adalet yürüyüşü, adalet yolculuğumuzla devam ediyor' sloganı kapsamında başlatılan Türkiye gezisinde geldiği Edirne'de partili kadınlarla bir araya geldi. CHP teşkilatındaki buluşmaya CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse yanı sıra CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcan, Edirne Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu ve kadın partililer katıldı.

Burada bir konuşma yapan Köse, "Bugün bu ülkede eğitim sorunu varken, bu ülkede demokrasi sorunu varken bu ülkede işsizlik varken, bu ülkenin akademisyeni, yazarı çizeri içerdeyken, bu ülkenin gündeminde sadece kadın var.”dedi ve şunları kaydetti:

“Kadın üzerinden yapılan bir siyasetle karşı karşıyayız. Son 15 yılda olduğu gibi. Ne zaman sıkışsalar, ne zaman başları dara düşse kadınla ilgili maddeyi evirip, çevirip önümüze koyuyorlar. Alın bununla oyalanın diyorlar. Ama biz biliyoruz ki, Türkiye'nin çok önemli sorunları var. Kadın sorunu var, kadınlarında çok önemli sorunları var. Bugün getirmek istedikleri yasalara bir bakabilir miyiz. Bugün kadın adına mecliste getirilmek istenilen bir yasa var. Medeni haklarımızdan vazgeçmemizi ve müftülerin nikah kıymak,  imamlara nikah kıyma yasası diyelim. Peki bu ülkede buna ihtiyaç mı var? Nikah kıyma memurlarında eksiklik mi var? Böyle bir ihtiyaç nasıl doğdu, gerçekten anlamakta zorlanıyorum. İmam sayısı artıkça, iş alanın açılması gerekiyor. Bu da kadın üzerinden açılmaya çalışılıyor. Biz haklarımızı kolayca kazanmadık. Kadınlara verilen haklar, türlü mücadelelerle  kazanılmıştır. Kadın hareketinin geçmişine baktığınız zaman hiçbir şey bize altın tepsiyle sunulmadı. Biz hayatın her alanında şimdi olduğu gibi hep mücadele verdik. Sürekli mücadelenin içinden geldik. Bu mücadelemizin sonucunda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk  bize olmamız gereken hakları verdi. Bundan bu kadar kolay vazgeçmeye niyetimiz yok. Mevcut iktidar buradan duysun"

Haber: Hüsnü SARIGÜL