Engelli ve yaşlılara büyük hizmet

Lalapaşa Kaymakamı Şenol Öztürk'ün başlattığı 'Yaşlılara temizlik' hizmeti projesiyle, kendi ihtiyaçlarını karşılamayan, engelli ya da yaşlıların evleri 4 kişilik temizlik ekibi tarafından

GÜNDEM 7.10.2017 08:57:00 0
Engelli ve yaşlılara büyük hizmet

ÜTÜLERİ BİLE YAPLIYOR

Temizlik ekibi, belirlenen 100 kadar kişinin evini tepeden tırnağa temizlerken, yemeklerini hazırlayıp, kişisel bakım ve ütülerini de yapıyor. Lalapaşa Kaymakamı Şenol Öztürk, 65 yaş üstü, tek başına yaşayan, kendi başına ihtiyaçlarını gideremeyenler ve engelliler için 'Yaşlılara temizlik' projesi başlattı. Lalapaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile birlikte ilçede tespit edilen evler incelenirken, 100 kadar yaşlının kendi temizliklerini yapamadığı belirlendi. Lalapaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, proje için yardım alan ve temizlik yapabilecek 4 kişilik ekipleri kurdu. Kadınlar oluşan temizlik ekibi, belirlenen yaşlıların evlerine ayda 2 kez giderek, temizlik, ütü ve yemek gibi ihtiyaçlarını karşılamaya başladı.

“GÜZEL SONUÇLAR ALDIK”

Projeyi başlatan Lalapaşa Kaymakamı Şenol Öztürk, "Biz göreve geldiğimizde kendimize bir misyon belirledik. Dedik ki tüm kurumlar, rutin hizmetlerinin dışında ne verebiliyoruz onun gayesi içinde olmalıdır. Bu proje de bundan esinlendik. Bizim Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız sadece ayda 1-2 gün belirlediği kişilere 'yardım yapalım' dediğimiz bir kurum değildir diyerek bu zihniyetle bu projeyi ortaya çıkardık. Yaşlılar, engelliler, kendi ihtiyaçlarını kendileri göremeyenlerimize biz devlet olarak yanlarındayız.”dedi.