Start verildi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 1. Murat, Fatih ve Kocasinan Mahallelerinde 'Yerinde Kentsel Dönüşümün' startını verdiklerini söyledi

GÜNDEM 7.10.2017 08:45:00 0
Start verildi

Başkan Gürkan belediye meclis salonunda bir basın toplantısı düzenleyerek çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.  Gürkan, yeni yerleşim bölgesinde yer alan 3 mahalleyi de ilgilendiren ‘Yerinde Kentsel Dönüşüm’ müjdesi verdi. Bu 3 mahallenin de beklediği kentsel dönüşümün startı da düzenlenen basın toplantısıyla verilmiş oldu.

“150 HEKTARLIK BİR ALANDAN BAHSEDİYORUZ”

Fatih, Kocasinan ve 1. Murat mahallelerinde gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşümün çok önemli ama bir o kadar da ciddi bir süreç olduğunu ifade eden Gürkan, “Büyük işlerde, büyük projelerde ciddi bir ön hazırlık gerektiriyor. Teknik elemanlarımız yaklaşık 10 aydır çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık 150 hektarlık bir alandan bahsediyoruz. Ayşekadın Yerleşkesinin simit fırının oradan başlayıp; Mega Parkın biraz daha ilerisine kadar olan bölgeyi kastediyoruz.  Vatandaşlarımızı; yılladır olan komşuluk ilişkilerini, çocuklarının doğduğu bölgeden ayırmadan, daha konforlu ama hepsinden önemlisi daha sağlam, daha modern, deprem yönetmeliklerine uygun, günümüzün teknoloji ile üretilmiş, donatılmış sağlam konutlarda, meskenlerde oturtmak temel hedefimiz” dedi.

“KOŞULLARINI DA SAĞLAMAK İSTİYORUZ”

‘Yerinde Kentsel Dönüşümün’ ciddi bir süreç olduğunu ve ciddi bir yatırım gerektiğini belirten Gürkan, “Bunu yaparken de en temel özellik vatandaşlarımızın sahip olduğu haklarını korumak, hatta bu hakları artırabildiğimiz kadar arttırmak. Ama kuşkusuz bu olay ciddi bir yatırım gerektiren, ciddi bir finans gerektiren bir süreç. Bir taraftan hemşehrilerimizin haklarını korurken, bir taraftan da bu işin bu projenin yapılabilirlik koşullarını da sağlamak istiyoruz. Edirne Belediyesi olarak buradan bir para, pay, bütçe beklentimiz yok. Böyle bir şeyde olmayacak. Çünkü biz halkın belediyesiyiz, buradan elden edilecek tüm kazanç doğrudan vatandaşlarda yansıyacak bir kazanç olacaktır” ifadelerine yer verdi.