''Bölgemizin Kalkınması İçin Elimizden Geleni Yapıyoruz''

Trakya Kalkınma Ajansı'nın 2016 yılı İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Altayoğlu Tarım Makineleri Ltd. Şti'nin hazırladığı ''Yeni Teknoloji Kaynak Robot

GÜNDEM 7.10.2017 08:41:00 0

‘’EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM’’

Hayrabolu OSB’de bulunan Altayoğlu Tarım Makineleri firmasına ait fabrikada yapılan toplantıya Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Altayoğlu Tarım Makineleri Yönetim Kurulu Başkanı Nurhan Altayoğlu, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ile davetliler katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Genel Sekreter Şahin konuşmasında şunları kaydetti: ‘’Öncelikle projenin kapanış toplantısı vesilesi ile burada sizlerle bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Ajans olarak Bölgemizin kalkınması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Tarımdan, tekstile, tekstilden yan sanayiye kadar birçok alanda özel sektörde faaliyet gösteren firmalarımıza destek sağlıyoruz. Bu proje debunlardan biri. Proje kapsamında fabrikaya kaynak robotu ve kaynak fikstürü makinası temini ile 2 personelin istihdamı sağlandı. Alınan kaynak robotu ile daha hızlı kaynak yapılabilecek, dolayısıyla katma değerli ürün üretimine ve verimliğe katkı sağlamış olacağız. Bölge ekonomisini canlandıracak böyle güzel bir projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

MAALİYETLERİN YÜZDE 45 DÜŞÜRÜLMESİ HEDEFLENİYOR

Proje ile kaynak robotu sistemi ve kaynak fikstürlerinde insan faktöründen kaynaklanan hatalar ortadan kaldırılarak kaynak çarpılmalarının önüne geçilmesi, ürün kalitesinin artması ve standart hale gelmesi, firenin düşmesi ile malzeme giderlerinin azalması, buna bağlı olarak manuel kaynak yöntemine göre üretim maliyetlerinin %45 düşmesi hedeflendi. Projenin 12 aylık uygulama süresince toplam bütçesini oluşturan 460.120 TL’nin %45’ne denk gelen 207.054 TL’lik kısmı TRAKYAKA tarafından karşılandı.

Haber / Hüsnü SARIGÜL