14 dakikada 'Trakya'

Yaşayan Şehirler Platformu ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğinde hazırlanan ''Şehir Ödülleri''nde 14 dakikalık video kaydıyla Trakya Kalkınma Ajansı en iyi tanıtım filmi öd?

GÜNDEM 5.10.2017 22:25:00 0
14 dakikada

Yaşayan Şehirler Platformu ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğinde hazırlanan ‘’Şehir Ödülleri’’nde Edirne, Süleymanpaşa ve Lüleburgaz belediyelerinin ardından, en iyi tanıtım filmi kategorisinde yarışan Trakya Kalkınma Ajansı ödül almaya hak kazandı.

 

TRAKYA’YI TRAKYA İNSANI ANLATTI

 

‘En İyi Destinasyon Tanıtım Filmi’ kategorisinde ‘Trakya’ya Hoş Geldiniz’ isimli filmle Trakya Kalkınma Ajansı ödül almaya hak kazandı. Ödül, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’e Yaşayan Şehirler Platformu Başkanı Alper Akın tarafından takdim edildi. Söz konusu videoda Trakya’yı yerli vatandaşlar, kendine has şivesi ile şehirlerini anlatırken, Trakya’nın doğal güzelliklerinin en güzel şekilde anlatıldığı görüldü. Dezavantajlı gruplar da dahil Trakya’da yaşayan tüm insanların yaşantısının anlatıldığı filmde Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya Bölgesi’nde bulunan şehirler hakkında bilgiler veriyor.

 

14 DAKİKADA TRAKYA’YI ANLATTILAR

 

Videoda ayrıca Trakya Bölgesine gelip, burada keşif yapan turistlere de yer verildiği görüldü. Buraya gelen turistler, Trakya’ya gelip görmeyen vatandaşların, doğanın muhteşem ahengi hakkında fikir sahibi olmalarının mümkün olmadığını belirttiler. Trakya’nın yöresel ürünlerinden, sanayisine, doğal güzelliklerine varana kadar her şeyin 14 dakikada izleyiciye aktarıldığı tanıtım filmi 4k görüntü kalitesiyle çekildi. İzmir’den ödülle dönen Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise projenin profesyonel anlayışla doğaçlama çekimlerden oluştuğunu belirtti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ