Atatürk'ü uzaktan görmüş

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle 109 yaşındaki Zeynep Önen'i evinde ziyaret etti. 

GÜNDEM 2.10.2017 20:44:00 0
Atatürk

109 yıllık yaşamındaki hatıralardan bahseden Önen, en mutlu anılarından birinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü uzaktan gördüğü an olduğunu söyledi.

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle 109 yaşındaki Zeynep Önen’i ziyaret etti. Önen’in yaşlılar gününü kutlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Önen’e sağlıklı ve daha uzun yaşam dileğinde bulundu.

 

Başkan Gürkan’ı sevgiyle kucaklayan Önen, 109 yıllık yaşamını anlattı. 3 yaşındayken Bulgaristan’dan göç ettiğini ifade eden Önen, en mutlu anılarından birinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü uzaktan gördüğü an olduğunu söyledi.

 

“BÜYÜKLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM”

 

Yaşlıların toplumun temel direği olduğunu ifade eden Başkan Gürkan, “Yaşlılarımız geçmişle gelecek arasında bize yol gösteren, bize ışık tutan, hata yapmamızı engelleyen, hatta yapsak bile daima bizimle olan yaşamımızın temel kaynağıdır. Bugün yaşayan bir tarih olan Zeynep annemizi ziyaret ettik. Çok küçük yaşlarda Bulgaristan’dan Edirne’ye göç eden ve burada kendisine bir yaşam kuran Zeynep annemiz Ulu Önder Mustafa Kemal’e aynı zamanda yaşamış; Edirne’nin en zor günlerine ama bir o kadar da gururlu anlarına tanıklık etmiş. Onun nezdinde tüm yaşlılarımızın, yaşlılar gününü kutluyor, hepsinin ellerinden öpüyorum.  Hayatımıza anlam katan büyüklerimize sahip çıkalım. Unutmayalım ki;  büyüklerine saygı gösteren bir toplumun geleceği de aydınlık olur” dedi.

 

Edirne Belediye Başkanlığı nedeniyle ayrıca hafta sonu Edirne Belediyesi Kent Ormanı Kahvaltı Salonu’nda kahvaltı düzenlendi. Kahvaltıya Edirne ve Uzunköprü’deki Huzurevi’nde kalan yaşlılar katıldı.

 

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

 

Öte yandan Edirne Belediye Başkanlığı tarafında Huzurevi’nde eğlence düzenlendi. Eğlencede Huzurevinde kalan yaşlılar gönüllerince eğlendi. Edirne Belediye Bandosu’nun oluşturduğu orkestra eşliğinde dans edip eğlenen yaşlılar, zaman zaman mikrofonu eline alarak, unutulmaz şarkıları seslendirdi. Huzurevi sakinleri kendilerini yalnız bırakmayan ve her zaman yanlarında olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu ve Edirne Belediyesi’ne teşekkür etti. Huzurevi sakinleri daha sonra hep birlikte pasta kesti.